17 juni 2020 | Rob Meeuwessen

Vittoria Mazza, serieus nieuw rubber

Vers uit de lockdown, zo het stof in. Dan mogen banden wel voor wat grip zorgen. De gloednieuwe Mazza van Vittoria is een enduro band pur-sang. Perfect voor je uitgestelde trip naar de Alpen of dagje strepen trekken op de flowtracks van bikepark Winterberg.

Zie je een fiets met behoorlijk wat veerweg dan is de kans groot dat er een stel Maxxis sloffen onder gemonteerd zitten. Taiwanees rubber is heer en meester in deze categorie. En eerlijk is eerlijk, bijna alle goede banden van de concurrent hebben een noppenpatroon wat lijkt op de Maxxis Minion banden. Dat is bij deze Vittoria Massa niet veel anders. De band, opgebouwd uit 4 verschillende lagen grafeen compound, ‘4C compound’ moet zorgen voor grip op alle terreinen.

Een zacht rubber moet plakken aan de grond, terwijl de zij-nop zorgt dat de band ‘overeind’ blijft.
De band komt beschikbaar in 27,5 x 2,4 en 27,5 x 2,6. Voor 29 inch versie zijn eveneens een 2,4 en 2,6 versie beschikbaar. De band kost €62,95 en is momenteel onderweg naar de redactie om eens goed getest te worden in de praktijk.

Meer informatie: www.vittoria.com

Gerelateerd

Rob Meeuwessen

Rob heeft een grote voorliefde voor offroad rijden. Op zowel de mtb als op de crosser. Hij test bikes en spullen en loopt bij voorkeur zoveel mogelijk bijzondere evenementen af. Even op en neer naar Engeland voor 2,5 uur gravelrijden is voor Rob geen probleem....kijk, dan ben je een echte liefhebber.

Strava: https://www.strava.com/athletes/4562872

Meer artikelen van Rob Meeuwessen

Geef een reactie

Inloggen