16 juni 2020 | Rob Meeuwessen

Gravelkleding getest 2: Pedal Ed, merino als sleutelwoord

Misschien herken je de merknaam als sponsor van de Transcontinental. De bekendste ultra wielerwedstrijd ter wereld. Inmiddels is Pedal Ed geen sponsor meer van het prestigieuze event. Wel zijn ze partner van bijzondere wedstrijden als de Atlas Mountain Race en Silk Road Mountain Rally. Stuk voor stuk geen wedstrijden voor watjes. En bij koersen voor beren hoort beregoede kleding. We proberen de Keido en Heiko kleding voor je uit.


Keido Shirt

Pedal Ed werkt voornamelijk met Merino. Dat is mooi! Het is tijdloos, voelt lekker aan en draagt alsof je nog in je pyjama zit. Dat geldt ook voor dit Keido shirt. De pasvorm is niet bepaald strak. Ik raad dan ook aan om een dealer op te zoeken en te passen. Grote kans dat je met een maatje kleiner ook prima vooruit kan.

Het shirt is op zijn zachtst gezegd niet bepaald aantrekkelijk qua kleuren. Retro grijs noemen we het maar. Zeker aan de voorzijde is er niets bijzonders te zien. Ondanks dat het shirt behoorlijk zwaar aanvoelt en de stof zelf niet bepaald dun is blijkt het geheel toch erg luchtig.

Aan de achterzijde zien we een fraaie zwarte streep en drie zakjes zoals gebruikelijk. Een extra zakje in het midden heeft een afsluitbare rits. Een prima duurzaam shirt waarmee je jaren vooruit kan. Echt heel bijzonder is het echter niet.

Pedal Ed Keido shirt
€120,-

Heiko Broek

De bijbehorende Heiko broek is te bestellen in het zwart, met logo’s in kleur naar keuze. Ik kreeg de fel oranje variant opgestuurd. Inclusief mooie oranje randen aan de bretels. Na een aantal keer wassen gaat de kleur er echter wel vanaf en ziet de broek er een beetje smoezelig uit. Zonde! Echt goedkoop is hij namelijk niet.

Geperforeerde bretels, en een prettige pasvorm. De pijpen van de broek zijn redelijk lang. De stof zelf rekt behoorlijk en daardoor zit de broek verre van strak. De constructie is simpel en de zeem zit met een eenvoudige steek vastgestikt aan de lycra stof. Ook vind ik de zeem wel erg simpel voor een broek in deze prijsklasse. Al snel belandde mijn Heiko broek op de ‘2 uurtjes fietsen’-stapel. Voor een lange dagtocht kies ik graag iets anders.

Pedal Ed Heiko
€130,-

pedaled.com

Gerelateerd

Rob Meeuwessen

Rob heeft een grote voorliefde voor offroad rijden. Op zowel de mtb als op de crosser. Hij test bikes en spullen en loopt bij voorkeur zoveel mogelijk bijzondere evenementen af. Even op en neer naar Engeland voor 2,5 uur gravelrijden is voor Rob geen probleem....kijk, dan ben je een echte liefhebber.

Strava: https://www.strava.com/athletes/4562872

Meer artikelen van Rob Meeuwessen

Één reactie op “Gravelkleding getest 2: Pedal Ed, merino als sleutelwoord

Geef een reactie

Inloggen