15 juni 2020 | Michael Kerkhof

Mollema verlengt contract tot en met 2022: ‘Ik voel me hier thuis’

Bauke Mollema blijft twee jaar langer rijden voor Trek-Segafredo, zo heeft zijn ploeg maandag bekend gemaakt. De Groninger komt al sinds 2015 uit voor de Amerikaanse ploeg en heeft nu een contract tot en met 2022.

Mollema boekte in zijn profloopbaan 14 zeges, waarvan 10 bij Trek-Segafredo. Vorig jaar boekte hij zijn grootste overwinning tot dusver door de Ronde van Lombardije op zijn naam te schrijven. Ook de Clásica San Sebastián, een Vuelta- en Touretappe staan op zijn erelijst. “Ik wilde heel graag bij dit team blijven en gelukkig wil de ploeg heel graag verder met mij”, licht Mollema zijn contractverlenging toe.

“Door het vertrouwen dat ik van iedereen krijg voel ik me hier thuis. We hebben samen mooie dingen beleefd, maar de ambitie is het nog mooier te maken. Ik heb het gevoel dat ik me nog steeds kan ontwikkelen”, zegt de 33-jarige renner. Bij Trek-Segafredo is Mollema onder anderen ploeggenoot van mede-klassementsmannen Vincenzo Nibali en Richie Porte. Pieter Weening tekende onlangs ook een contract bij Trek-Segafredo, waardoor er nu drie landgenoten voor de ploeg rijden. Koen de Kort is de derde landgenoot.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen