11 juni 2020 | Michael Kerkhof

Landbouwer houdt Uran bij en krijgt een Cannondale als beloning

Misschien heb je de video al voorbij zien komen waarin een boer in overall de Colombiaanse toprenner Rigoberto Uran weet bij te houden. Op zich is dat niet extreem bijzonder, maar wel gezien het feit dat Uran bezig was aan een tijdrit-training en de teller lange tijd boven de 45 kilometer per uur bleef.

Knap vervelend, zou je denken. Profs hebben er (terecht) een hekel aan dat amateurs in hun wiel blijven plakken. Uran kan de actie van bloemenkweker Ivan (die ouder dan 60 jaar schijnt te zijn) wel waarderen en plaatste na afloop van zijn training een video op Twitter. Ivan is niet zomaar een wieltjesplakker, maar een taaie man. “Geef hem een contract”, schrijft iemand onder de video.

Het verhaal houdt hier nog niet op. Ivan werd door de renner van EF Education First getrakteerd op nieuwe fietskleding én een nieuwe racefiets van Cannondale. Uran heeft er, zoals hij zelf onder de video schrijft, op de Colombiaanse wegen een nieuwe concurrent bij…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Haciéndole entrega de una espectacular bicicleta Cannondale y toda la indumentaria GO RIGO GO! • • • #gorigogo #gorigogooficial

Een bericht gedeeld door Rigoberto Urán (@rigobertouran) op

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: statistics, marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen