9 juni 2020 | Michael Kerkhof

Gameliefhebbers opgelet: Pro Cycling Manager is weer uit

De nieuwste versie van het online wielerspel Pro Cycling Manager is vanaf nu verkrijgbaar. PCM 2020 haal je voor ongeveer 40 euro in huis en brengt je helemaal in de sfeer van de wielerkoersen. Best fijn, want dan gebeurt er op wielergebied tenminste nog iets.

Jarenlang heb ik trouw Pro Cycling Manager gespeeld, maar veel verschillen tussen de jaarlijks uitgebrachte versies zat er naar mijn inziens niet. Telkens had ik een ‘patch’ nodig om namen als Oscar ‘Fraira’ en Alexander ‘Vinukuruv’ normaal te krijgen. Wellicht is dat de laatste jaren in positieve zin veranderd, want ik heb het over zo’n tien jaar geleden en heb het al ongeveer even lang niet gespeeld.

Voor PC, PS4 en Xbox One
Maar als ik naar de foto’s van de nieuwe versie kijk, zie ik eigenlijk niet veel wijzigingen. Het spel ziet er nog altijd hetzelfde uit en volgens mij zijn ook de meeste spelmodi gelijk gebleven. Eén groot verschil is dat het nu mogelijk is om een soort ‘carrière’ te spelen, waarbij je dus zelf een renner bestuurt en hem begeleidt naar de top. Verder lijken de graphics en interfaces erg op de vorige versies. Innovatie staat niet echt hoog in het vaandel bij ontwikkelaar Cyanide.

Pro Cycling Manager is enkel voor de PC te koop. Tour de France 2020 (dus zonder carrière) is er alleen voor de Xbox One en Playstation. Dat spel omvat de 21 Touretappes (inclusief het parcours van Luik-Bastenaken-Luik) en haal je voor €44,99 in huis.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: statistics, marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen