8 juni 2020 | Michael Kerkhof

Boogerd zet vraagtekens bij Dumoulin: ‘Over zijn hoogtepunt heen’

Toen onlangs de nieuwe wielerkalender werd gepresenteerd was Tom Dumoulin nog sceptisch, maar in een maand tijd is er een hoop veranderd. De kans is behoorlijk groot dat de Tour de France doorgaat, dus heeft Dumoulin weer iets om gericht voor te trainen. In het Radio1-programma De Perstribune laat de Limburger zijn licht schijnen over zijn doelen.

“Het gaat er met de dag beter uitzien”, doelt Dumoulin op het eventuele doorgaan van La Grande Boucle. “Concreet betekent het dat we ons weer kunnen richten op wedstrijden. In mijn geval de Tour de France. We hebben binnen de ploeg daarom 1 juni aangehouden als startdatum om ons weer volledig te richten op de trainingen en de voorbereidingen die daarbij komen.”

‘We gaan er open in’

Dumoulin kijkt reikhalzend uit naar de start van het wielerseizoen en kan niet wachten om weer een rugnummer op te spelden (of in te schuiven, tegenwoordig). “Op training voel ik mij weer de Tom Dumoulin van twee jaar geleden. Maar toch vraag ik mij nog geregeld af van hoe het straks allemaal gaat zijn als ik weer aan de start sta van een wedstrijd. Het is toch net iets anders dan gewoon trainen”, zegt Dumoulin. “Ik heb mij ook nog niet kunnen bewijzen en laten zien voor mijn nieuwe ploeg Team Jumbo-Visma. Ik wil heel graag schitteren in de kleuren van mijn huidige ploeg. Ik ben niet voor niks naar deze ploeg overgestapt.”

Ondanks alles is Dumoulin ervan overtuigd dat hij in uitstekende conditie aan de start in Nice zal verschijnen. Als voorbereiding zal hij aan enkele Franse etappekoersen deelnemen. “De Tour is toch het grootste van het grootste en ik zou hem heel graag één keer willen winnen. Dus ik hoop dat het gaat lukken. En ik denk dat we met deze ploeg daar zeker ook toe in staat zijn om dat te bewerkstelligen. We gaan met drie kopmannen naar de Tour: Primoz Roglic, Steven Kruijswijk en ik. We krijgen alle drie de kans om ons te bewijzen, maar we rijden uiteindelijk voor diegene die het sterkste blijkt te zijn. We gaan er in principe heel open in.”

En na de Tour? Dan gaat Dumoulin waarschijnlijk enkele klassiekers rijden en het wereldkampioenschap. “Daar hoop ik ook te kunnen schitteren.”

Boogerd: Dumoulin is over zijn hoogtepunt

Michael Boogerd heeft in een openhartig video-interview met Erik Dijkstra voor Bureau Sport zijn vraagtekens gezet bij een tweede grote ronde-overwinning van Dumoulin. Volgens de oud-prof is Dumoulin over zijn hoogtepunt heen. “Of hij de Tour kan winnen? Nee, dat denk ik niet. Tom heeft zijn hoogtepunt gehad, zegt mijn onderbuikgevoel.”

Michael Boogerd“Als ik hem hoor of zie, dan komt hij heel anders over dan toen hij destijds de Giro won. Hij is iets meer geagiteerd. Het is niet de Dumoulin uit zijn hoogtijdagen die mooie koersen won of goede uitslagen reed. Op moment dat hij moet bevestigen, is het tot op heden volledig misgegaan”, vervolgt Boogerd, die onder andere doelt op zijn knieblessure. “Voorheen was alles hosanna en een cadeautje. Hij won de Giro, werd wereldkampioen. Een jaar later eindigde hij als tweede in zowel de Giro als de Tour; alles was een cadeautje. Je ziet dat daar een renner rijdt zonder stress en druk. Daarna is het een wat nerveuzer, gespannen persoon geworden.”

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen