7 juni 2020 | Rob Meeuwessen

Bontrager maakt WaveCel-helmen goedkoper

Na MIPS, Spin en Koroyd bracht Bontrager vorig jaar helmen met WaveCel op de markt. Een extra laag in je helm die als kreukelzone dient tijdens een crash. WaveCel zat tot voor kort enkel nog in de topmodellen uit de Bontrager-lijn. Nu komen daar diverse modellen bij. Wij gingen op pad met de Rally helm.

Wavecell is dient als extra bescherming tussen hoofd en helm. Met een volledig rondlopende schaal fiets je rond met een bijna 1 centimeter dikke kreukelzone. Hoe werkt het? Wanneer je hard op je hoofd crasht, deukt de ‘celstructuur’ in waarna deze verdraait. Zo word energie opgenomen en van het hoofd ‘af’ weggevoerd. Hierdoor is de impact op je hersenpan kleiner dan zonder wavecell. Nu zijn nieuwe technieken vaak kostbaar. Voor een wavecell helm betaalde je dan ook al gauw 200 euro of meer. De techniek is gelijk gebleven, maar de met vijf sterren (maximale veiligheidsscore) beloonde wavecell helmen zijn nu te koop voor +/- 100 euro. Kijk, dat is interessant.

Bontrager Rally Wavecell

Deze mountainbikehelm (€149,90) lijkt verdacht veel op de luxere ‘Blaze’. Mooi detail, de Rally is 30 gram lichter (425 tov 395 gra) dan het topmodel. Mooi meegenomen!

Blaze links, Rally rechts. De verschillen zijn minimaal.

Net als de Blaze heeft de helm een fijn sluitsysteem, werkend met een Boa sluiting. De draaiknop is makkelijk bedienbaar en de fijne draadjes zien er luxe uit.

De klep is minimaal te verstellen. In twee standen kan het geheel omhoog, of naar beneden worden geschoven.

De wavecell structuur loopt volledig rondom en is ‘beplakt’ met flinke pads om vocht op te vangen en comfort te genereren.
Bontrager heeft buiten de Blaze ook een Starvos racehelm met Wavecell in het gamma. Deze kost €109,90 en is bij de trek dealer te koop.

Gerelateerd

Rob Meeuwessen

Rob heeft een grote voorliefde voor offroad rijden. Op zowel de mtb als op de crosser. Hij test bikes en spullen en loopt bij voorkeur zoveel mogelijk bijzondere evenementen af. Even op en neer naar Engeland voor 2,5 uur gravelrijden is voor Rob geen probleem....kijk, dan ben je een echte liefhebber.

Strava: https://www.strava.com/athletes/4562872

Meer artikelen van Rob Meeuwessen

Geef een reactie

Inloggen