28 mei 2020 | Michael Kerkhof

KNWU komt met stappenplan voor wedstrijden

Iedereen hoopt dat er dit jaar weer wedstrijden gereden kunnen worden. De KNWU heeft een stappenplan georganiseerd zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Het plan is onderverdeeld in vier fases.

Fase 1 is het opstarten van wedstrijden op lokaal niveau. Hierbij geldt dat de maximale reistijd voor deelnemers maximaal 45 minuten is en er mag één begeleider mee. Voor de renners onder 13 jaar is het toegestaan om clubwedstrijdjes te rijden. Voor de rest (onder 19 en boven 19) moet er altijd 1,5 meter afstand gehouden worden, dus blijft het bij het organiseren van tijdritten of MTB- op veldwedstrijden waarbij de 1,5 meter-regel gehandhaafd kan worden.

De tweede fase bestaat uit het opstarten van wedstrijden op regionaal niveau. “Indien mogelijk is het streven om vanaf 1 juli (liefst eerder) voor deze groep regionale wedstrijdjes te organiseren op clubparkoersen. In juli beginnen veel vakanties waardoor er minder sporters beschikbaar zullen zijn voor clubwedstrijdjes. Sporters die op vakantie zijn kunnen binnen 60 minuten reistijd van hun vakantieadres meedoen aan de clubwedstrijdjes in de regio”, laat de KNWU weten. Dit geldt voor renners onder de 13 jaar. Voor de rest komen de regionale wedstrijden pas in beeld als op 1 september de niet-contactsporten weer zijn toegestaan.

Internationale koersen in de wachtkamer

De derde fase is het opstarten van wedstrijden op nationaal niveau, zonder beperkingen van reistijd. Voorlopig staat dat ook nog voor 1 september gepland. De vierde en laatste fase richt zich op profwielrenners en het organiseren van internationale wedstrijden in Nederland. “Vooralsnog is het openstellen van internationale wedstrijden voor sporters en teams vanuit andere landen niet mogelijk. Wedstrijden die op de internationale kalender vermeld staan zullen daarom hun deelnemersveld aan moeten passen.”

Het betreft dus vooral wedstrijden in de buitenlucht. Over specifiek baanwielrennen wordt niet echt gesproken. Voor alle bijkomende regels (het zijn er nogal wat) moet je even hier klikken.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen