20 mei 2020 | fietsredactie

Tip: Leesbril nodig op de fiets? Plaklenzen in je fietsbril!

Fiets-lezer Maarten Nederveen zag het even niet meer zitten. Die fietscomputer op zijn stuur. Nou ja, die nog wel, maar de kleine pijltjes op het display niet meer. Hij vond een voordelige oplossing voor zijn probleem en wilde dat even met ons delen. Handig hoor!

Tekst & Beeld: Maarten Nederveen

Tja 45+, je ontkomt er niet aan. Je ziet het even niet meer zitten. Een route van je fietscomputer aflezen wordt een drama en voor je het weet rij je weer eens verkeerd. Je blijft het proberen maar ook met mooi weer wordt het er zichtbaar niet beter op. Is er dan helemaal geen hoop meer? Jawel, er doen zich ‘toevallig’ nieuwe ontwikkelingen voor die jou gaan helpen dit simpel op te lossen. De intrede van die lekkere grote fiets brillen.

Een ontwikkeling die ruimte biedt om je fietscomputer haarscherp af te kunnen lezen. Hoe dan? Rond je 45-ste levensjaar, bij de een wat eerder en de ander wat later, moeten velen helaas aan een leesbril. Fiets brillen met varifocus glazen zijn veel te duur. Maar met die mega grote fietsbrillen van nu plak je er gewoon een plastic lees lensje in van +1 tot +3 dioptrie. Ruimte zat toch met die pui op je neus? Zie je alles weer haarscherp op je fiets computer. En je hebt nu eindelijk de tijd om iets lekkers uit te zoeken tijdens een geplande rust pauze. Om het gewicht hoef je het al helemaal niet te laten. Ik zou zeggen; lekker blijven plakken …..

Even Googlen op ‘plaklenzen’ en je vindt verschillende verkooppunten. Zo maak je voor minder dan 30 euro van je fietsbril een variofocus bril. En het plakken gaat zonder lijm, de lenzen zijn zonder schade weer te verwijderen.

Gerelateerd

4 reacties op “Tip: Leesbril nodig op de fiets? Plaklenzen in je fietsbril!

Geef een reactie

Inloggen