18 mei 2020 | Rob Meeuwessen

Onbekende merken uit Frankrijk, ken jij ze?

Trek, Specialized, Cannondale. We kennen ze allemaal. De bekende merken uit de fietsbranche. Nu zijn deze drie toevallig allemaal Amerikaans. Net als nog veel (voornamelijk) mountainbike merken. Maar de wereld staat niet stil en in elk land zijn wel mooie merkjes te vinden. Soms met wat speurwerk, andere zijn duidelijker zichtbaar. We struinen Europa af op zoek naar merken waar je wellicht nog nooit van gehoord hebt. Vandaag: Franse folklore.

Time, Corima, Look. Frankrijk kent enkele grote spelers op de markt. Met een beetje zoeken is er gelukkig ook een hoop moois te vinden waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. We zetten ze voor je op een rijtje


Wishone
Slechts één model bieden ze aan. Op maat gemaakt, geschikt voor op de weg of als gravelbikes. Wishone probeert een beetje het magische ‘Speedvagen gevoel’ te creëren. Een vast design waarbij je zelf de kleuren kunt kiezen. We reden afgelopen jaar twee dagen op zo’n sub. Kek machine!
wishonecycles.com

Sunn
Wellicht ken je het merk nog wel van ‘vroeger’. In de 90s was Sunn best goed vertegenwoordigd op de Nederlandse markt. Nu zal je echt richting het zuiden moeten om een exemplaar op te pikken. Een ding is zeker, met de verticale demper haast ‘in’ de zitbuis verwerkt herken je deze fietsen direct na één keer knipperen met je ogen.
sunn.fr

Velcan
Vers van de pers. Velcan bestaat pas net. Voorheen maakte het merk onderdelen voor andere merk. Nu produceren ze lokaal drie type frames. Een world cup team moet voor de nodige exposure zorgen met op de voorgrond ex-teamie uit de Bart Brentjens stal Margot Moschetti.
Dikke bak!
velcancycles.fr

Chiru
Bijzonder titanium. Dat is wat Chiru voor je in petto heeft. Het Franse merk focust zich vooral op de avonturier. gravel bikes met mountainbike geometrie en frame vormen die zo zijn ‘geknikt’ dat er extra ruimte is voor tassen. De Chiru fietsen kom je vooral tegen tijdens rittena als de Atlas mountain race of Silk road mountain race.
chirubikes.com

Cyfac
Al sinds 1982 worden er frames gebouwd in Hommes, vlakbij Tours. Cyfac was er vroeg bij als het gaat om het maken van carbon frames. Inmiddels worden er zowel carbon als stalen frame vervaardigd. Net als diverse tandem frames trouwens. Het topmodel, de Cyfac ABSOLU V3 is volledig op maat beschikbaar.
cyfac.fr

Gerelateerd

Rob Meeuwessen

Rob heeft een grote voorliefde voor offroad rijden. Op zowel de mtb als op de crosser. Hij test bikes en spullen en loopt bij voorkeur zoveel mogelijk bijzondere evenementen af. Even op en neer naar Engeland voor 2,5 uur gravelrijden is voor Rob geen probleem....kijk, dan ben je een echte liefhebber.

Strava: https://www.strava.com/athletes/4562872

Meer artikelen van Rob Meeuwessen

Geef een reactie

Inloggen