13 mei 2020 | Rob Meeuwessen

Woensdag Tooltest! Feedback tools

Feedback Sports is een Amerikaanse producent van gereedschap puur gefocust op de wielersport. High-end moment sleutels of lichtgewicht werkstandaarden. In het magazine vind je bij het Toolbox artikel al een review van de mooi verchroomde pedaal en cassette sleutels. Prachtig vormgegeven, iets minder praktisch. Geldt datzelfde voor deze handzame sleutels?

We kregen de meeste gebruikte maten beschikbaar als onze ‘to go’ sleutels in de toolbox. Het gereedschap wat je direct kunt pakken. Torx 25 en inbus 3, 4 en 5. De sleutels zijn los te koop voor €18,90 per sleutel. Of wanneer je de hele set wilt inclusief houder voor 140 piek. Inclusief mooie etui. Aardig aan de prijs dus, daarom dat we alleen de meest gebruikte sleutels kozen. Flinke magneten in de plexiglas plaat houden de tools op zijn plek en maken het eenvoudig om makkelijk ‘even’ een sleutel te grijpen. Dergelijke magneten koop je bijvoorbeeld hier. Aanradertje!

doordat we de tools haast dagelijks gebruiken en de losse sleutels ook wel eens tijdens een fietsritje achter in onze zak steken hebben ze er al best wat ‘kilometers’ op staan. De tools liggen lekker in de hand. Doordat ze vrij fors zijn uitgevoerd zijn ze niet heel licht, maar dat werkt wel prettig. Lekker solide. De versterkte uiteinde kunnen wel wat misbruik aan. Helaas is de ‘lange kant’ alsnog vrij kort. Dat had van ons wel wat langer gemogen, zodat er wat meer kracht uitgeoefend kan worden wanneer nodig.

De sleutels bestaan uit twee losse delen welke met een inbus 1,5 vastgeschroefd zitten. Bij veel gebruik trilt dit los en heeft daardoor onderhoud nodig. Niet helemaal mijn voorkeur, gereedschap dat onderhoud nodig heeft. Door deze montage is het mogelijk de hendel van plaats te veranderen. Althans dat is het concept. Dit werkt namelijk niet geheel probleemloos. In de praktijk zal je dat dan waarschijnlijk ook niet doen.

Feedback heeft misschien wel de mooiste sleutels die er verkrijgbaar zijn. Helaas heb je niet zo veel aan looks wanneer je in de werkplaats staat. Een volgende keer kies ik dan ook voor een ander type met langere hendel, en een ‘spindle’, een huls rondom het langere deel waardoor je de sleutel snel kan laten draaien. Bijvoorbeeld de Park Tool THH1 heeft deze feature.

Feedback T-Handle €18,90

Meer informatie: feedbacksports.com
Volgende week Rockshox tools!

Gerelateerd

Rob Meeuwessen

Rob heeft een grote voorliefde voor offroad rijden. Op zowel de mtb als op de crosser. Hij test bikes en spullen en loopt bij voorkeur zoveel mogelijk bijzondere evenementen af. Even op en neer naar Engeland voor 2,5 uur gravelrijden is voor Rob geen probleem....kijk, dan ben je een echte liefhebber.

Strava: https://www.strava.com/athletes/4562872

Meer artikelen van Rob Meeuwessen

Geef een reactie

Inloggen