12 mei 2020 | Michael Kerkhof

Je mag weer fietsen met maximaal 4 personen

Sinds afgelopen maandag is het weer toegestaan om in groepsverband te sporten. Stapje voor stapje gaan we terug naar een ‘normale’ maatschappij, dus moesten we tot maandag vooral alleen op pad en was het toegestaan om met één fietsvriend(in) te rijden. Vanaf nu mag je weer met vier man of vrouw op pad.

Dat advies komt van de NTFU, na overleg met de KNWU en het NOC*NSF. De NTFU schrijft dat iedereen de 1,5 meter afstand tot elkaar én andere verkeersdeelnemers moet respecteren, dat je drukte moet vermijden en dat je alleen naast elkaar kan fietsen als dat echt mogelijk is. Zo niet: fiets achter elkaar en rits op tijd.

Ook voor mountainbikers en fietsers geldt: fiets maximaal met vier personen. Meer over de nieuwe regels lees je hier. 

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

3 reacties op “Je mag weer fietsen met maximaal 4 personen

  • @MarkVeenstra en @Harry Hermkens: niets in het artikel zegt dat je ten alle tijde altijd zo moet fietsen als op de foto, dus die opmerkingen van jullie vallen in de categorie ‘eerst goed lezen, dan pas reageren’ :).

  • Waardeloze raadgeving!!Zo met z’n vieren fietsen is onmogelijk en voor het andere verkeer zeer gevaarlijk!Er is maar 1 goede regel:RIJ ALLEEN!!!!!!!!

  • Mooie foto erbij ook.., links en rechts van de weg of fietspad fietsen vanwege de 1.5m .., maar hej.., je mag met z’n 4en!
    Zal vast veel positieve reacties geven van mede weggebruikers.

Geef een reactie

Inloggen