6 mei 2020 | Michael Kerkhof

Is fietsen in groepsverband weer toegestaan?

Vanaf maandag 11 mei is het weer mogelijk om in groepsverband te sporten, zo hebben minister-president Mark Rutte en vicepremier Hugo de Jonge woensdagavond tijdens een persconferentie bekend gemaakt. Groepen tot maximaal 10 personen worden – met inachtneming van de anderhalve meter – toegestaan. Ook wielrenners, zo lijkt het.

Het coronavirus lijkt in Nederland onder controle te zijn, en daardoor is het tijd om te versoepelen. Om de burger wat perspectief te bieden, is er gekozen om een stappenplan te presenteren. Bijeenkomsten van maximaal 10 personen worden weer toegestaan en ook sporten in groepsverband voor mensen ouder dan 18 jaar wordt weer goedgekeurd. Voorlopig geldt nog: #RideSolo.

Vanaf 1 september gaan sportclubs waarschijnlijk weer open. Waarschijnlijk, want het virus moet wel onder controle blijven en onder voorbehoud van te veel nieuwe besmettingen. Wedstrijden blijven voorlopig verboden.

Update: Binnenkort zitten de NTFU, KNWU, NOC*NSF en de overheid met elkaar om de (virtuele) tafel om definitief een knoop door te hakken, laat de NTFU weten. Daarna weten we of het weer is toegestaan om met meer dan één persoon te fietsen. Tot die tijd geldt dus nog: fiets alleen.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

3 reacties op “Is fietsen in groepsverband weer toegestaan?

  • Er is toch ook geen reet aan als je weet dat je samen eigenlijk alleen maar extra risico’s loopt. Ik fiets voorlopig alleen, wat de NTFU er ook van vindt.

  • Fietsen op anderhalve meter afstand is in de praktijk niet haalbaar. Als je bij iemand in het wiel gaat zitten zit je op 50 cm afstand. Doe je toch anderhalve meter, dan zit je in de wind, en kan je ook moeilijk communiceren. Doe je dit met 10 man, dan vorm je een lint van 25 meter. Als je naast iemand gaat fietsen en 1.5m tussenruimte houdt heb je met zijn tweeen ongeveer 2.5m nodig. Dan blijft er weinig ruimte over voor ander verkeer, en kun je inhalen ook wel vergeten.

Geef een reactie

Inloggen