Online trainingsplatform Zwift organiseert van 4 t/m 30 mei de “Tour for All”. Een serie etappes waarmee ze Artsen zonder Grenzen ondersteunen tijdens de COVID-19 periode.

Met de vier weken durende reeks evenementen zal Zwift fondsen werven voor Artsen Zonder Grenzen en haar COVID-19 crisisfonds. Fietsers, hardlopers en triatleten zijn allemaal uitgenodigd om deel te nemen. Om de aftrap te geven, zal Zwift een donatie van $ 125.000 aan AZG doen. Zodra 250.000 mensen uit de wereldwijde gemeenschap van Zwift ten minste één Tour for All-evenement hebben voltooid, zal Zwift de oorspronkelijke donatie matchen met een extra $ 125.000 naar een totaal van $ 250.000, één dollar voor elke deelnemer.

Doe je mee en wil je zelf ook doneren, dan kan dat via de Zwift x Artsen Zonder Grenzen donatie pagina die voor deze Tour, vanaf mei, live zal zijn.

“De afgelopen maanden is de wereld op zijn kop gezet en ik denk dat we ons allemaal aanpassen aan een nieuw normaal”, zegt Eric Min, Zwift CEO en medeoprichter. “We bevinden ons in een unieke positie om een ​​wereldwijde gemeenschap samen te brengen en ons te verenigen achter één doel, door geld in te zamelen voor degenen die ons helpen en proberen te beschermen. Artsen zonder Grenzen is op verschillende manieren actief  met betrekking tot  de COVID-19-noodsituatie: zorg voor patiënten, gezondheidsvoorlichting, geestelijke gezondheid ondersteuning, en trainingen voor essentiële maatregelen voor infectiebeheersing in gezondheidsinstellingen over de hele wereld. Ik nodig onze wereldwijde gemeenschap uit om samen met ons deze levensreddende inspanningen te ondersteunen. Laten we plezier maken  terwijl we dat doen!

Er komen vijf etappes die worden gehouden in alle tijdzones wereldwijd. In overeenstemming met de naam, zullen er evenementen zijn voor iedereen. Je kunt in mei dus op verschillende tijdstippen aansluiten bij een etappe, zo is er voor iedereen de mogelijkheid om minimaal 1 etappe te rijden. Zwifters wordt uitgedaagd om alle vijf etappes te doen, maar dit kan je op verschillende manieren doen. Er zullen groepsritten en runs zijn met zowel lange als korte afstanden. Degenen met een competitieve inslag kunnen tijdens elke etappe deelnemen aan races en er zullen ook evenementen zijn die alleen voor vrouwen zijn.

Ook voor hardlopers zijn er evenementen tijdens de Tour for All. Meer info op: zwift.com/tfaride
Meer info over Artsen zonder Grenzen op: www.msf.org