15 april 2020 | Michael Kerkhof

Grote rondes en de vijf monumenten vinden nog in 2020 plaats

Goed nieuws voor de wielerfans. De Giro d’Italia, Tour de France, Vuelta a España en de vijf monumenten gaan – als het coronavirus het toelaat – dit jaar nog door. De start van de Tour is definitief verschoven naar 29 augustus, zo maakten de UCI en ASO woensdag bekend.

Koersdirecteur Christian Prudhomme liet weten dat het Tourparcours er hetzelfde uit blijft zien. De ronde begint op 29 augustus in Nice en eindigt drie weken later in Parijs. De Tour eindigt op 20 september en dat levert problemen op met de wereldkampioenschappen wielrennen. Die beginnen op 20 september in Martigny (Zwitserland) met een tijdrit voor mannen en duren tot en met 27 september.

Druk najaar

Na de WK wordt de Giro georganiseerd, gevolgd door de Vuelta. Voor Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije wordt ook naar een nieuwe datum gezocht. “Ze zullen dit seizoen plaatsvinden”, beloofde David Lappartient. “Er is nog werk te doen. Maar er staat nu een constructie klaar waarmee de teams en de renners deze coronacrisis kunnen overleven.” Mogelijk wordt de Vuelta pas in november verreden.

“Dit is al een grote en belangrijke stap”, legt voorzitter Lappartient van de UCI uit. “Daarvoor wil ik alle organisatoren, alle teams en alle renners voor bedanken in deze moeilijke tijd. Vooral de Tour is van groot economisch belang voor onze sport.”

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen