14 april 2020 | Michael Kerkhof

ASO bevestigt: Tourstart naar 29 augustus

De Tour de France gaat niet op 27 juni van start, dat werd maandagavond duidelijk een in tv-toespraak van de Franse president Emmanuel Macron. Hij vertelde dat grote publieksevenementen in zijn land tot half juli niet zijn toegestaan.

De Ronde van Frankrijk stond gepland van 27 juni tot en met 19 juli, maar organisator ASO hield al rekening met verplaatsing van het evenement. Dat levert hoe dan ook problemen op, want ook de Giro d’Italia en Vuelta a España willen/moeten in het najaar afgewerkt worden.

De UCI heeft alle internationale wielerwedstrijd tot 1 juni opgeschorst. De bond liet eerder weten dat het seizoen eventueel verlengd kan worden tot 1 november, waardoor er meer ruimte komt om de klassiekers en rondes in te halen.

Nieuwe startdata

Vice-voorzitter Renato Di Rocco van de UCI zei begin deze maand nog dat er werd gekeken naar drie nieuwe startdata voor de Tour: 1 juli, 15 juli of 1 augustus. De eerste optie is door de nieuwe maatregel van Macron nu afgevallen. De UCI wil met een latere planning van de Tour zoveel mogelijk rekening houden met een voorbereidingstijd voor de renners van ongeveer een maand.

Update: volgens de Franse krant Le Dauphiné gaat de Tour op 29 augustus van start. De finish zou op 20 september zijn in Parijs, de plek waar op diezelfde dag ook Roland Garros begint. Mocht de ASO het nieuws bevestigen, dan zorgt het voor chaos op de overvolle wielerkalender. De Vuelta (14 augustus) en WK wielennen (september) komen dan in het geding.

Update 2: de ASO heeft inmiddels aan de NOS bevestigd dat de ronde verreden zal worden van 29 augustus tot en met 20 september.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen