7 april 2020 | Michael Kerkhof

‘Tour-organisatie hoopt vier weken op te schuiven’

Als het aan de organisatie van de Tour de France ligt gaat de grootste wielerwedstrijd ter wereld gewoon door. Niet zonder publiek, zoals eerder werd gesuggereerd, maar vier weken later dan gepland, zo meldt de Franse krant Le Parisien.

Alle wedstrijden van het hoogste WorldTour-niveau zijn tot en met juni door de coronacrisis al geschrapt, maar bij de ASO willen ze van geen wijken weten. De Tour de France gaat gewoon door, mét publiek. Voorlopig staat de wedstrijd van 27 juni tot en met 19 juli op de kalender, maar het lijkt erop dat het niet haalbaar is om dan de ronde te organiseren. Daarom werkt de ASO aan een plan om La Grande Boucle vier weken later te organiseren.

Niet achter gesloten deuren

De organisatie zou start- en aankomstplaatsen hebben gevraagd om de passage van het peloton met vier weken op te schuiven. Op die manier kan de wedstrijd ‘gewoon’ doorgaan, al heeft Tourbaas Christian Prudhomme wel laten weten dat het virus tegen die tijd onder controle moet zijn. Een ronde achter gesloten deuren ziet hij überhaupt niet zitten.

Mocht de Tour vier weken opschuiven dan duurt de wedstrijd van zaterdag 25 juli tot en met zondag 16 augustus. Dat levert weer problemen op de met de Vuelta: de Spaanse ronde gaat op 14 augustus van start in Utrecht. Er wordt halverwege mei een beslissing genomen over het doorgaan van de Tour.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen