31 maart 2020 | Michael Kerkhof

Gore presenteert nieuwe Cancellara-lijn

Eigenlijk zouden we vorige week met niemand minder dan Fabian Cancellara een rondje fietsen in Ronse, maar door het coronavirus ging dat niet door. Balen natuurlijk, want wie wil nou niet meer de Zwitserse grootheid een tochtje rijden? Cancellara zou niet voor niets afreizen naar België. Op een perskamp zou hij zijn nieuwste Gore-collectie presenteren. Gelukkig hebben wij de … informatie nog!

Het perskamp is verplaatst en de kleding is opgestuurd zodat we er alsnog mee aan de slag kunnen. ‘Create your epic moment’ is de slogan van het perskamp. Helaas is het er (nog) niet van gekomen. De nieuwe ontwerpen van Cancellara zijn verdeeld over de C3-, C5- en C7-lijn. De oplage is beperkt en omvat in totaal acht items: een broek, shirt, jas, handschoenen en sokken. Het verschil? De C7-lijn is helemaal op wedstrijdrijders gericht en maakt deel uit van het topsegment, de C5 is voor een breder publiek betaalbaar. De C3-lijn omvat alleen sokken.

“Fabian Cancellara, de oud-Olympisch en wereldkampioen, heeft een sleutelrol gespeeld in het ontwerpen en ontwikkelen van de premium wielercollectie. Net als dat hij tijdens zijn carrière de beste wilde zijn, heeft hij er ook alles aan gedaan om zijn creativiteit samen met Gore’s technologieën samen te voegen in de C7-collectie”, legt het bedrijf uit.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: statistics, marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

7

In het ontwerp komt veelal een heptagon terug, een zevenhoek. Dat is niet voor niets, want het getal 7 staat voor het aantal klassiekers die Cancellara wist te winnen, de dag waarop hij de proloog in de Tour de France won (07/07/2007) en heeft de zevenhoekige vorm iets weg van een kassei, het terrein waar Cancellara op excelleerde. De zevenhoek komt bijvoorbeeld terug op de mouwen en als ritshangertje. Als kleur heeft de Zwitser voor ‘orbit blue’ gekozen. Ik ben slecht met kleuren, maar volgens mij is dat gewoon een hippe term voor donkerblauw.

Maar wat is er verder zo bijzonder aan de collectie? De Gore-kleding is van hoge kwaliteit en moet – volgens Gore – voor veel comfortabele fietsritjes zorgen. De rug wordt meer ontlast door ‘central torso architecture’ en door het toepassen van de Windstopper Cup-technologie is de broek zeer ademend en voorgevormd, dat zorgt er dan weer voor dat je niet overhit raakt in de zomer en het in de winter niet te koud hebt. Zowel de broek als het shirt zijn van geweven 4-way stretch-materiaal. Het zorgt ervoor dat je ‘vrij’ kunt bewegen, net als bij de C7 Stretch Jacket. Als het regent, is de jas van Gore-Tex Shakedry-materiaal je beste vriend: duurzaam, lichtgewicht en waterbestendig. Ook met een flink prijskaartje, dat dan weer wel.

Voor een complete C7-set moet je diep in de buidel tasten, maar gelukkig is het ook mogelijk om voor iets minder dan €190 een C5-shirt en broekje te kopen. Aan de kwaliteit en looks ligt het in ieder geval niet!

Wat kost de collectie?
– C7 Cancellara Race Bib Shorts: €269,95
– C7 Race Jersey: €199,95
– C7 Gore-Tex Shakedry Cancellara Stretch Jacket: €329,95
– C7 Cancellara sokken: €19,95
– C7 Cancellara handschoenen:  €34,95

– C5 Cancellara Bib Shorts: €99,95
– C5 Cancellara Jersey: €89,95

– C3 Cancellara Mid Socks: €14,95

Vanaf 18 maart is de Gore Cancellara-collectie verkrijgbaar. Binnenkort lees je op onze site hoe de kleding daadwerkelijk zit!

Niet alleen Gore is een samenwerking met Cancellara aangegaan, ook Suplest. Het schoenenmerk is gevestigd in Cancellara’s stad Bern en heeft een speciale versie van de Road Pro op de markt gebracht. Er zijn slechts 250 schoenen verkrijgbaar, dus als je ze wil hebben moet je er snel bij zijn! Meer informatie check je hier.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen