30 maart 2020 | Michael Kerkhof

‘Steun en toeverlaat van wielercommentatoren’ Meganck (72) overleden

André Meganck is overleden, dat heeft zijn werkgever VRT bekend gemaakt. Jarenlang was Meganck de rechterhand van wielercommentatoren als Michel Wuyts en José De Cauwer. Meganck is 72 jaar oud geworden en overleed aan een hartstilstand.

Iedereen kent ‘de chrono van André Meganck wel’. Tijdens de live-uitzendingen werd daarmee de tijdsverschillen aangeduid. In 1975 begon Meganck zijn carrière bij de VRT. In eerste instantie als chauffeur van wielercommentator Fred De Bruyne, maar later als steun en toeverlaat van meerdere wielercommentatoren, waaronder Michel Wuyts. Achter de schermen speelde hij een belangrijke rol.

Tegenover Sporza vertelde hij dat hij zo’n rol fijn vond. “Ik heb altijd in de anonimiteit gewerkt, dat was nu eenmaal gewoonte.”

Andre Meganck

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen