27 maart 2020 | Edwin Haan

Indoorfietsen? Dit zijn leuke evenementen voor je!

De hele wereld zit massaal op de indoortrainer. Waar wij normaal gesproken in maart onze fietstrainer inpakken om hem pas in het najaar weer af te stoffen, gebruiken we hem nu om via leuke social rides even aan de COVID-19 crisis te ontsnappen. We hebben wat mooie online evenementen voor je verzameld, daarmee kom je de komende tijd wel aan je trainingskilometers én fiets je veilig. Dit artikel zullen we geregeld actualiseren.

ROUVY

Rouvy heeft een mooi initiatief, waarbij ze voor iedere gereden Italiaanse route een euro doneren aan de zorg. Meer info op: charity.rouvy.com

Het werkt simpel:

  1. Installeer de ROUVY app op je computer/tablet/telefoon
  2. Join CHALLENGE #RideForItaly
  3. Rijd 1 vd Italiaanse routes (Cortina d’Ampezzo-Passo Valparola, Prata naar Sassofortino, Pomarance vanaf Saline of Cura Nuova-Potassa
  4. Inspireer anderen – deel je rit met de hashtagtag #RideForItaly

Zwift

Zwift organiseert waanzinnig veel en ook de diverse wielerploegen waarvan de renners nu werkeloos thuis zitten roeren zich flink op het online platform. Je kunt nu meedoen aan de tour de Watopia en als de de ZwiftNL Facebook pagina volgt blijf je ook goed op de hoogte van alle social rides die er georganiseerd worden. Er zit een heel leuk evenement aan te komen waar we nog niets over mogen zeggen. Check onze site op dinsdag 31 maart om 10:00 uur, dan gaat het embargo er af.

Zondag 29 maart om 10:00 CET kun je op Zwift meerijden met de profs van het Trek-Segafredo team. Duur: 90 minuutjes, parcours: Watopia Waistband, 2,5W/kg. Georganiseerd door SARIS en het team.

Lees ook

Fietstrainers 2020: welke trainer moet je kiezen?

BigRingVR

Het gaat heel veel over Zwift als je het over online fietsen hebt, maar er zijn natuurlijk nog veel meer aanbieders van gave software. BigRingVR is er zo één. Je kunt ze nu 14 dagen gratis uitproberen. Ze hebben prachtige video’s van over de hele wereld, waar je in je eigen tempo doorheen kunt gaan. Dankzij slimme filteropties kun je makkelijk kiezen voor een maximale afstand of een maximum aantal hoogtemeters.

Ook zij hebben een leuke challenge bedacht; ‘This is your World, ride it!’

Gratis te rijden voor iedereen, alleen even de app installeren en een account aanmaken. De challenge bestaat uit 11 ritten in 11 landen, Andorra, Oostenrijk, België, Frankrijk, Italië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Spanje, Zwitserland en de US. Meer info op: bigringvr.com/Challenge

RGT Cyling

Ook Road Gran Tours een duit in het zakje, door hun software gratis beschikbaar te stellen voor iedereen die door COVID-19 thuis zit. Check rgtcycling.com/covid-19/ om de software te downloaden en dit mooie programma eens uit te proberen.

 

 

 

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

2 reacties op “Indoorfietsen? Dit zijn leuke evenementen voor je!

  • Wat ik me afvraag is waarom er door Fiets altijd alleen maar over Zwift gezwetst wordt? Alsof er geen andere en betere indoor software is. De redactie van Fiets zou zich ook eens moeten verdiepen in de software van Bkool en wat hier mee mogelijk is. Mooie routes, actuele wedstrijden, realistische video routes, meer dan 1.000.000 sts en baantrainingen.
    Ik heb sterk de indruk dat Zwift er voor betaald om een positief verhaal te produceren. Alle indoorsoftware heb ik geprobeerd en ik kan jullie verzekeren dat Bkool het best de werkelijkheid benaderd. Zwift is een leuke game maar Bkool is gemaakt voor wielrenners.
    Het zou de redactie van Fiets sieren om ook uitgebreid de mogelijkheden van bijvoorbeeld Bkool-software te testen en beschrijven.

  • Bij Zwift word ik geconfronteerd met het annuleren v evenementen. Zal zijn op verzoek vd websitehost.. Ik ben echter niet te spreken over het feit dat van een enige in zijn soort wedstrijd waar ik 3 maanden lang aan meedoe ineens 4 vd 5 starttijden worden gecancelled. Dat is een vermindering van 80% die zeker niet over de hele linie heeft plaatsgevonden. Tot op zekere hoogte vind ik het acceptabel dat er ook wordt gekeken naar de belangstelling maar dit is heel grof. Betekent ook dat deelnemers afvallen die op het enige overgebleven tijdstip in hun bed liggen. En mijn podiumplek in de GC is naar de Filistijnen. Ik zeg (ook om andere redenen): Zwift sucks! Best wel.

Geef een reactie

Inloggen