20 maart 2020 | Michael Kerkhof

Santini maakt even geen fietskleding, maar mondkapjes

Een mooi gebaar van Santini SMS in de strijd tegen het coronavirus. De Italiaanse kledingfabrikant legt voorlopig al het wielerwerk stil om zich volledig te richten op het fabriceren van mondkapjes. Het doel van Santini is om dagelijks tienduizend mondkapjes te maken.

Het bedrijf werd in 1965 opgericht door Pietro Santini en is gevestigd in Lallio, iets ten zuidwesten van het zwaargetroffen Bergamo. Daar zaait het coronavirus dood en verderf en vindt er elk half uur wel een begrafenis of crematie (in besloten kring) plaats. Of erger nog: donderdag werd er bekend gemaakt dat het leger moet worden ingeschakeld om doodskisten op te halen bij het overvolle crematorium. Ongelooflijke toestanden.

Tekort

Santini hoopt dus een steentje bij te dragen aan het bestrijden van het virus. Onder andere ziekenhuispersoneel heeft mondkapjes nodig, maar daar is een tekort aan. Onlangs vertelde een ziekenhuisdirecteur bij Jinek dat zijn personeel zo’n 3500 mondkapjes per dag verbruikt en er een tekort wordt verwacht. In Italië is de situatie een stuk nijpender, dus kun je wel inschatten dat het daar nog meer nodig is.

Het Italiaanse bedrijf is onder andere kledingsponsor van Trek-Segafredo.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen