12 maart 2020 | Michael Kerkhof

Wielertochten in Noord-Brabant afgelast

Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep. Ook in Nederland merken we de gevolgen en loopt de besmettingsteller alsmaar verder op. Wielerwedstrijden worden afgelast en voetbalwedstrijden worden zonder publiek gespeeld, of uitgesteld. En wielertochten? Ook die vinden geen doorgang.

In Brabant tenminste, want daar mogen de mensen tot en met maandag hun huis niet uit. Wielertochten die voor 14 en 15 maart gepland staan, gaan hoogstwaarschijnlijk niet door. “De NTFU heeft kennis genomen van de persconferentie van de Brabantse Veiligheidsregio’s op 10 maart, waarbij Brabanders worden opgeroepen het aantal sociale contacten te beperken”, legt de NTFU op haar site uit. De NTFU adviseert de organisaties om de tochten af te gelasten.

14 en 15 maart geen toertochten

“Door de burgemeesters van de veiligheidsregio’s zijn in Noord-Brabant evenementen met meer dan 1.000 mensen verboden en bovendien is de organisatoren van samenkomsten met minder dan 1.000 mensen gevraagd ook te overwegen deze af te gelasten. Daarom heeft de NTFU besloten dat alle toertochten die in Noord-Brabant in het weekend van 14 en 15 maart plaatsvinden, af te lasten.”

Toertochten buiten Noord-Brabant gaan gewoon door. “Voor toertochten buiten Brabant is er voor nu geen noodzaak om deze af te lasten. De komende periode blijven we in contact met de instanties om ons te laten informeren. NTFU volgt in het kader van de ontwikkelingen rondom het coronavirus de adviezen van sportkoepel NOC*NSF.” Zij volgen dan weer het advies van het RIVM op.

Update: t0t en met 31 maart vinden er geen evenementen groter dan 100 deelnemers plaats.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen