11 maart 2020 | Edwin Haan

Komoot nu beschikbaar in het Nederlands

Komoot, het handige platform voor fietsroutes en navigatie is vanaf vandaag ook beschikbaar in het Nederlands. Komoot staat vooral bekend om de mogelijkheden die het biedt op het vlak van routes plannen en navigatie. De handige software is beschikbaar als app op Android en iOS smartphones, of in de webbrowser op een computer.

In de kaarten van Komoot vind je info over wegtypes, hoogteprofielen en aanbevelingen van lokele rijders. Leuk, want zo kun je de mooiste routes in ieder gebied vinden. Aan de hand van de sport die je kiest, worden de beste routes aangeraden. Die kun je vervolgens nafietsen vanaf je smartphone of via je fietsnavigatie computer. Gebruik je de telefoonapp, dan kun je ook nog gebruik maken van de turn-by-turn spraaknavigatie. Dankzij integraties met Garmin en Wahoo (en een speciale ‘komoot voor Garmin’ app) is de gebruiksvriendelijkheid prima in orde. Dat was ie eigenlijk al, als je geen probleem met Duitse of Engelse teksten had. Maar nu kun je dus ook gewoon in je moerstaal gebruik maken van Komoot.

In de woorden van Jonas Spengler, mede-oprichter van komoot, “We willen een zo goed mogelijke ervaring bieden aan de gebruikers van Komoot. Ook al spreken Nederlanders hun talen en hebben ze vaak een goede kennis van Engels en Duits, weegt er natuurlijk niks op tegen het gemak van het gebruiken van een app in je eigen taal. Om te laten zien dat we onze populariteit in Nederland serieus nemen en om de best mogelijke ervaring te kunnen bieden, hebben we komoot naar het Nederlands vertaald en hebben we een community manager voor de Nederlandse markt aangenomen om de snel groeiende gemeenschap te ondersteunen.

Komoot mag daarnaast voormalig prof-wielrenner Laurens ten Dam tot één van zijn wereldwijde ambassadeurs rekenen en zal in 2020 enkele belangrijke fietsevenementen in Nederland sponsoren. “Nederlanders zijn gek van fietsen, van alledaags gebruik tot een mooi rondje met vrienden in de polder. Maar op het gebied van routeplanning kunnen ze ook terughoudend zijn en willen ze liever niet voor verrassingen komen te staan. Met Komoot kun je beide kanten op: je kunt je laten verrassen door een avontuur te plannen in een onbekend gebied, of je kunt je eigen route uploaden en de details bestuderen zodat je van tevoren precies weet wat je te wachten staat. De fietskaart van Nederland op Komoot is top, met veel mogelijkheden en fietspaden. Er is voor iedereen een parcours te vinden en dat inspireert mensen om er op uit te gaan!” aldus Laurens ten Dam die een eigen profiel heeft op Komoot.

Komoot is gratis te downloaden en te gebruiken. Regio’s voor offline navigatie kosten €3.99. Een jaarabonnement op de exclusieve features van Komoot Premium kost €59.99.
Meer info op: komoot.nl

Om de lancering van de Nederlandstalige versie te vieren zijn er komend weekend leuke evenementen:

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen