8 maart 2020 | Michael Kerkhof

Schachmann wint barre openingsetappe Parijs-Nice

De eerste etappe in Parijs-Nice is een prooi geworden voor Maximilian Schachmann. De Duits kampioen maakte in de rit met start en aankomst in Plaisir samen met Dylan Teuns de oversteek naar de vluchters Julian Alaphilippe en Tiesj Benoot, waarna hij ze in een sprint wist te verslaan.

Benoot en Alaphilippe waren weggereden uit het uitgedunde peloton. Met nog drie kilometer te gaan kregen ze gezelschap van Teuns en Schachmann. De Belg van Bahrain-McLaren ging van ver de sprint aan, maar moest zijn lange sprint bekopen; in de laatste honderd meter passeerde Schachmann. Op vijftien seconden achterstand won Cees Bol de sprint van het kleine peloton.

Veel ploegen ontbreken in Parijs-Nice. Onder anderen Jumbo-Visma, Movistar, Mitchelton-Scott en Ineos zijn er in Frankrijk niet bij uit angst voor het coronavirus. Daarnaast zijn er veel maatregelen getroffen. Mocht er bijvoorbeeld een renner in quarantaine geplaatst worden, dan wordt hij door de organisatie naar huis vervoerd. In de UAE Tour ging dat nog fout; daar zat onder andere Ramon Sinkeldam bijna twee weken vast in zijn hotelkamer. Ook moeten de renners afstand houden van de pers, worden er op het podium geen handjes geschud en staat er altijd een ambulance klaar.

Parijs-Nice eindigt volgende week zondag. Nairo Quintana is bij afwezigheid van de vele toprenners de grote favoriet om de rit naar de zon op zijn naam te schrijven. De Colombiaan finishte vandaag in de groep met klassementsmannen.

Paris - Nice 2020 stage 1

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen