5 maart 2020 | Michael Kerkhof

Nieuwe helmen van ABUS: StormChaser en Macator

ABUS heeft twee betaalbare helmen op de markt gebracht. De StormChaser is geschikt voor de sportievere rijders, terwijl de Macator wordt betiteld als een sportieve instaphelm. De prijzen? €129,95 voor de StormChaser en €49,95 voor de Macator. Dat valt nog eens mee!

De StormChaser is volgens ABUS een allemansvriend. “Van wegwedstrijden en cyclocross tot ambitieuze wedstrijden. De helm weegt weinig, is uiterst comfortabel, uitstekend geventileerd en verkrijgbaar in vele moderne kleuren.” De helm is inderdaad in veel kleuren verkrijgbaar en weegt slechts 240 gram (maat M).

ABUS Macator
De Macator. 
ABUS StormChaser
StormChaser.

Met een adviesprijs van slechts €129,95 wordt met de StormChaser de onderkant van het helmensegment gevuld. ABUS heeft al de GameChanger en AirBreaker, maar die zijn aanzienlijk duurder en worden ook gedragen door de profs.

De Macator is helemaal goedkoop. “Een instaphelm voor alle fietsers die een uitstekende allround helm willen gebruiken. Geschikt voor bijna alle routes en situaties. De Macator heeft een comfortabele vulling en een zeer goede ventilatie. De helm is verkrijgbaar in vele opvallende, lichte kleuren.” Met een gewicht van 280 gram (bij maat M) valt dat ook redelijk mee.

Meer informatie over de helmen van ABUS vind je hier.

ABUS Macator ABUS StormChaser

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen