3 maart 2020 | Michael Kerkhof

INEOS-ploegleider Portal (40) aan hartinfarct overleden

Nicolas Portal is overleden. De 40-jarige Fransman is door een hartinfarct om het leven gekomen. Portal, oud-renner van onder andere Cofidis en Movistar, was werkzaam als ploegleider bij INEOS.

In 2010 zette Portal vanwege hartritmestoornissen een punt achter zijn carrière. Destijds reed hij voor Team Sky en kon hij direct toetreden tot de technische staf. Met succes, want als ploegleider won hij met Chris Froome, Geraint Thomas en Egan Bernal zes keer de Tour de France.

Droevenis

“Het is met de grootste droevenis dat we het overlijden van onze geweldige ploeggenoot, collega en vriend Nicolas Portal moeten melden. Hij is vanmiddag in zijn huis in Andorra overleden”, meldt zijn ploeg INEOS.

Portal begon zijn carrière bij AG2R en reed later voor Caisse d’Epargne en Sky. De Fransman deed zes keer mee aan de Tour en een keer aan de Vuelta. In 2004 won hij een etappe in de Dauphiné.

Nicolas Portal

Erik Dekker en Nicolas Portal

Nicolas Portal

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen