3 maart 2020 | Michael Kerkhof

Blaak wint voor derde keer GP Le Samyn, Dekker knap derde

Chantal Van den Broek-Blaak heeft voor de derde keer in haar carrière de GP Le Samyn gewonnen. De renster van Boels-Dolmans kwam na een solo van 50 kilometer als eerste aan. Christine Majerus eindigde als tweede voor Lotte Kopecky.

Voor Blaak is het haar derde zege in de Waalse openingswedstrijd. In 2015 en 2016 pakte ze ook al de overwinning.

Bij de mannen wist een mooi groepje weg te rijden. In de slotfase rukten vier renners zich los van de rest, maar onder andere Florian Sénéchal (winnaar in 2019) en Giacomo Nizzolo werden onder de vod van de laatste kilometer teruggepakt. Het draaide met zijn twaalven op een sprint uit en daarin was Hugo Hofstetter de rapste. Aimé De Gendt werd tweede, David Dekker knap derde. De zoon van oud-prof Erik Dekker schreef zaterdag in het rood-wit-blauw (beloftenkampioen) de Ster van Zwolle op zijn naam.

Niki Terpstra, winnaar in 2016 en 2018, reed lek en speelde geen rol van betekenis.

Le Samyn 2020

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen