1 maart 2020 | Michael Kerkhof

Asgreen verrast de sprinters in Kuurne-Brussel-Kuurne

Kasper Asgreen heeft Kuurne-Brussel-Kuurne 2020 gewonnen. De Deen reed in de slotfase weg uit het peloton en wist in de slotkilometers het aanstormende peloton nipt voor te blijven. Fabio Jakobsen finishte als vierde.

De meeste hoofdrolspelers uit de Omloop Het Nieuwsblad lieten zich een dag later tussen Kuurne, Brussel en Kuurne opnieuw zien. Toch was het Kasper Asgreen die lange tijd mocht dromen van de dagwinst. De Deense hardrijder van Deceuninck-Quick Step liet in de laatste tien kilometer zijn vluchtmakkers Roy Jans en Boris Vallée achter en stormde alleen op de finish af.

Geen sprint

Het peloton, waar Sunweb het werk verzorgde voor Cees Bol, bleef in eerste instantie op zo’n twintig seconden achterstand rijden, maar kwam met nog vier kilometer te gaan angstig dichtbij. Daarna viel het in de grote groep weer wat stil en reed Asgreen verder weg. Met een voorsprong van tien seconden begon hij aan de slotkilometer.

De sprintersploegen maakten zich al op voor een sprint, maar de samenwerking was ver te zoeken. Asgreen zag zijn overwinning niet meer in gevaar komen en haalde het voor Giacomo Nizzolo, die de sprint van de groep won. Alexander Kristoff werd derde. Fabio Jakobsen drukte zijn wiel als vierde over de streep, nét iets eerder dan Omloop-winnaar Jasper Stuyven.

Asgreen volgt met zijn overwinning ploegmaat Bob Jungels op.

Kasper Asgreen 2020

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen