27 februari 2020 | Michael Kerkhof

UAE Tour afgelast vanwege uitbraak coronavirus

De Ronde van de Emiraten is na vijf etappes tussentijds beëindigd wegens het coronavirus. Dat meldt de Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma. In januari werd er door de Verenigde Arabische Emiraten al melding gemaakt van een besmetting.

Iemand uit de entourage is besmet geraakt met het virus. Alle renners en begeleiders van de ploegen werden donderdagavond op het virus getest. Hoewel de wedstrijdorganisatie nog niet officieel naar buiten heeft gebracht dat de koers is stilgezet, laten de deelnemende ploegen wel weten dat de UAE Tour niet meer doorgaat.

Er zouden nog twee etappes verreden worden. Dylan Groenewegen, sprinter van Jumbo-Visma, schreef woensdag de vierde etappe op zijn naam.

Update: twee stafleden van een Italiaanse ploeg hebben positief getest op het virus. Iedereen moet voorlopig in zijn hotel blijven. Volgens Patrick Lefevere zijn er meer gevallen bekend, maar verdere informatie ontbreekt. Voorlopig blijft iedereen dus in de Emiraten.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen