26 februari 2020 | Michael Kerkhof

Van Aert toch van start in Omloop Het Nieuwsblad

Mathieu van der Poel heeft er een geduchte concurrent bij. Niemand minder dan Wout van Aert heeft namelijk de Omloop Het Nieuwsblad aan zijn programma toegevoegd. De Belg zou eigenlijk niet starten en zich richten op koersen in Italië, maar door het coronavirus neemt hij het zekere voor het onzekere.

“Door Van Aert’s deelname aan de Omloop zullen we waarschijnlijk andere wedstrijden moeten schrappen”, zegt zijn ploeg Jumbo-Visma op social media. De Belg heeft ook de Strade Bianche, GP Industria & Artigianato en Milaan-San Remo op zijn programma staan, maar het doorgaan van die wedstrijden is door de uitbraak van het coronavirus in Italië uiterst onzeker.

Van Aert zal zaterdag als kopman van start gaan. Ook Mike Teunissen, Bert-Jan Lindeman, Amund Grondahl Jansen, Maarten Wynants, Pascal Eenkhoorn en Taco van der Hoorn zijn van de partij.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen