13 februari 2020 | Rob Meeuwessen

Nieuw: Canyon Grand Canyon:ON

Gisteren berichtten we nog over de Santa Cruz Heckler. Een nogal uit de kluiten gewassen e-bike. Vandaag is het Canyon die een nieuw model in de webshop plaatst. Zelfde motorsysteem, volledig andere fiets. Een hardtail voor een vriendelijke prijs.

Dat het niet altijd over fietsen met een belachelijke prijs hoeft te gaan bewijst deze Grand Canyon:ON. Het ‘ON’ staat bij Canyon voor elektrische ondersteuning. We hebben het hier dus over de E-versie van de al bekende Grand Canyon. Gekozen word voor het vrij nieuwe Shimano Steps 8000 systeem. Bij zowel de Grand Canyon:ON AL 8.0 als 9.0. Doordat het een hardtail is ziet de fiets er vrij doorsnee uit. De batterij zit net verstopt in de onderbuis welke eventueel demontabel is wanneer nodig. De batterij met een ruime 504WH accu maakt het mogelijk ritjes tot zo’n 100 kilometer te klokken. Flink!

Kies je een maatje XS of S, dan wordt de fiets uitgerust met 650B wielen. Heb je een M of groter nodig, dan zijn het standaard 29 inch wielen die je terugziet in de fiets. Dat het model geschikt is voor de meer toegankelijke doelgroep zien we terug in details zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om een standaard te monteren.

klein versus groot

De 8.0 variant is te bestellen voor €2799,- en leverbaar in twee kleuren. Leg je €3299,- neer dan krijg je een dropperpost, luxere Fox voorvork en 12 in plaats van 11 speed schakelgroep. Op het frame is ruimte voor twee bidonhouders en boven de aan/uit knop welke zich op de bovenbuis bevindt kun je ook een USB poort terugvinden. Handig om je smartphone of mini koelkast onderweg op te laden.

Kijk voor meer informatie op canyon.com

Gerelateerd

Rob Meeuwessen

Rob heeft een grote voorliefde voor offroad rijden. Op zowel de mtb als op de crosser. Hij test bikes en spullen en loopt bij voorkeur zoveel mogelijk bijzondere evenementen af. Even op en neer naar Engeland voor 2,5 uur gravelrijden is voor Rob geen probleem....kijk, dan ben je een echte liefhebber.

Strava: https://www.strava.com/athletes/4562872

Meer artikelen van Rob Meeuwessen

Geef een reactie

Inloggen