1 februari 2020 | Michael Kerkhof

Nederland domineert WK veldrijden, Alvarado sprint naar winst

De eerste dag van het WK veldrijden is uitstekend begonnen voor de Nederlandse ploeg. Shirin van Anrooij pakte de wereldtitel bij de junior-vrouwen, Ryan Kamp pakte de winst bij de beloften en Ceylin del Carmen Alvarado won bij de vrouwen.

De voorbije drie jaar kroonde Sanne Cant zich tot wereldkampioen, maar al snel werd duidelijk dat een vierde wereldtitel op rij niet haalbaar was. De Belgische kon het hoge tempo van de Nederlandse dames simpelweg niet volgen. Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado, Lucinda Brand en Yara Kastelijn waren bij de les toen het startsein werd gegeven, Cant had toen al de slag gemist.

Kastelijn moest als eerste afhaken, waarna ook Brand even het antwoord schuldig moest blijven op een versnelling van Worst en Alvarado. Zo leek het, maar het bleek om materiaalpech te gaan: het zadel was afgebroken. Binnen korte tijd kon ze weer terugkeren bij haar landgenotes. Een ronde later werd ze weer op achterstand gereden, maar opnieuw maakte ze de achterstand goed en gingen Alvarado, Worst en Brand samen de slotronde in.

Worst maakte de sterkste indruk en dacht heel even van beide rensters af te zijn, maar Alvarado gaf zich niet zomaar gewonnen. Op het moment dat Alvarado het stil liet vallen, keerde Brand voor de derde keer terug. De renster van Telenet nam zelfs het initiatief en deelde een speldenprik uit. Op de enige hindernis van het parcours – een brug – moest Brand passen en begon Worst aan de sprint. Alvarado haalde het daarin voor Worst en Brand.

Shirin van Anrooij 2020
Goud voor Shirin van Anrooij en zilver voor Puck Pieterse.

Ryan Kamp 2020
Ryan Kamp wint bij de beloften.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Één reactie op “Nederland domineert WK veldrijden, Alvarado sprint naar winst

Geef een reactie

Inloggen