31 januari 2020 | Michael Kerkhof

Waar is het WK veldrijden op tv te zien?

Het WK veldrijden is komend weekend geheel te bekijken op Sporza, maar ook de NOS doet van de mannen- en vrouwenwedstrijd live verslag. Een overzicht van alle uitzendtijden vind je hieronder!

WK veldrijden op televisie

Nog één weekend genieten van het veldrijden en dan kan de focus weer op het wegwielrennen. In Oceanië en op Mallorca rijden de wegprofs al hun eerste wedstrijdkilometers van 2020 en over minder dan een maand staat de Omloop Het Nieuwsblad al op het menu. Veel veldrijders snakken naar het einde van het seizoen, maar willen dat seizoen wel afsluiten met een knal. Slaagt Mathieu van der Poel er zondag in om voor de derde keer wereldkampioen te worden? Voor hem staat veel op het spel. Bij winst is zijn seizoen geslaagd, bij verlies zal hij – ondanks de 22 overwinningen – er toch flink de pest in hebben en het beschouwen als een verloren seizoen. Bij de vrouwen maken Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado en Lucinda Brand de grootste kans op de regenboogtrui.

Sporza doet van alle (!) categorieën verslag. We kunnen op ‘De Belg’ dus ook kijken of Thibau Nys bij de junioren zijn favorietenstatus waarmaakt en hoe Ryan Kamp goud hoopt te halen bij de beloften. Inge van der Heijden en Shirin van Anrooij volgen? Geen probleem: Sporza doet verslag. Ook de NOS en Eurosport zijn erbij, al doen zij alleen verslag van de mannen en de vrouwen.

Zaterdag 1 februari:
– Junior-vrouwen om 10.45 uur op één
– Beloften om 12.40 uur op Canvas
– Vrouwen om 14.00 uur op één, Eurosport en NOS

Zondag 2 februari:
– Junioren om 10.45 uur op Canvas
– Belofte-vrouwen om 12.45 uur op Canvas
– Mannen om 14.00 uur op één

Mathieu van der Poel 2019, Bogense WK veldrijden

Lees ook

Voorbeschouwing WK veldrijden 2020

EK veldrijden 2019, Corné van Kessel en Lars van der Haar

Lees ook

Programma WK veldrijden 2020 in Dübendorf

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

2 reacties op “Waar is het WK veldrijden op tv te zien?

Geef een reactie

Inloggen