29 januari 2020 | Edwin Haan

Fiets Magazine Race Series, de uitslag én het feestje

Wat was het spannend! En wat was het gezellig! Gisterenavond werd de finale van de Fiets Magazine Race Series verreden, met aansluitend de Zwift Crank It Up Party en voor iedereen die wilde eens kans om de Zwift KOM Challenge te winnen.

De finale ging tussen de 8 beste renners uit de serie, the Best of the Best noemden we het. Afgelopen weken reden ze thuis hun wedstrijden, maar nu was iedereen afgereisd naar Amsterdam om in het fraaie RideOut gebouw de strijd met elkaar aan te gaan. Aangemoedigd door een flink aantal fans klonk om 18:00 uur het startschot. Lionel Vujasin was de gedoodverfde favoriet, maar tot zijn (en onze ☺) schrik, kreeg hij al snel te maken met een drop-out. Ai, even geen verbinding met de Zwift-server en weg was de kopgroep.

Foto’s: Léon van Bon

Volle bak

Na heel even de armen in vertwijfeling geheven te houden, ging Lionel alsnog volle bak in de achtervolging.  Op het grote scherm was goed te volgen hoeveel de achterstand bedroeg én dat hij beetje bij beetje dichterbij sloop. De kijkers thuis konden de livestream volgen (via deze link kun je de wedstrijd terugkijken). Aan de wattages die Vujasin trapte was duidelijk te zien dat hij er heel hard voor moest werken om weer aansluiting te krijgen. Maar hij flikte het en met niet veel kilometers meer te gaan bleven alleen Lionel en Joost van den Bosch over aan kop. De andere 6 mannen reden voor wat ze waard waren, maar hadden toch al iets te veel gegeven om het hoge tempo van de twee toppers nog bij te kunnen benen.

Niet alleen Lionel deed een volle bak. Ook qua toeschouwers was het lekker vol en druk. Supergezellig, dank allemaal voor jullie komst!


Koen, Lionel en Joost (vlnr)

Uiteindelijk moest Joost het onderspit delven in de eindsprint. Een prachtige overwinning dus, voor lid van het Canyon e-Racing team. En gelukkig maar, want het zou zuur geweest zijn om door pech te moeten verliezen. De jonge Van den Bosch finishte op een mooie 2e plek, gestreden tot het eind. De Belg Koen Van Geyt werd 3e. Hij had zich helemaal binnenstebuiten gefietst, zelfs ver voorbij wat hij in de afgelopen 8 weken had gepresteerd. Maar helaas voor hem waren de 2 mannen aan kop net een maatje te groot.

De uitslag:

1. Lionel Vujasin
2. Joost van den Bosch
3. Koen van Geyt
4. Pim van Diemen
5. Tom Boveree
6. Wesley Ooms
7. Paul Dalebout
8. Jacek Karluk

Zwift Kom Challenge en Party

Na de finale was het tijd voor de CrankItUp Party van Zwift, met naast muziek, drankjes en hapjes voor iedereen die zin had kans om mee te doen aan de Zwift Kom Challenge. Ook daar zijn mooie verhalen over te vertellen. De winnaar is namelijk de Belg Dylan Van Impe. Die vanuit Merksem naar Amsterdam was gekomen met maar 1 doel, winnen!

Dylan woog in december 2018 110 kilo. Hij deed toen ook mee aan de Challenge, destijds in Antwerpen. En stapte kostend af. Dat was voor hem het moment dat de knop omging. Hij is blijven fietsen en trainen. In oktober 2019 werd hij 5e in Brussel. Daar baalde hij van, reden om het in Amsterdam nog een keer te proberen. Gisteren stonden er 79 kilootjes op de weegschaal (31! minder). Hij kwam met zus en beste vriend. Trapte zich goed warm, ging klaarzitten en won in een tijd van 1.27.90! Bam!! Petje af.

Bij de dames won Anna van Mierlo, die zich ook even een kleine 2 minuten helemaal kapot reed op de Wahoo Kickr. De overige deelnemers vermaakten zich overigens ook prima, aan de vele lachende gezichten te zien.

Grote toekomst

Eén ding is duidelijk na gisterenavond, e-sports heeft ook in het wielrennen een grote toekomst! Wat vooral zo leuk is, is het feit dat je de hele wedstrijd naast de renners kunt staan. Ze aanmoedigen, terwijl je zelf geniet van de sfeer en een hapje en een drankje. Dat is toch anders dan een uur wachten op een peloton dat in 10 seconden langs raast. En ook voor de renners is dit leuk, want nergens wordt je beter aangemoedigd. En vallen? Dat doen ze alleen nadat ze klaar zijn….van vermoeidheid, want er wordt echt tot het gaatje geracet.

 

Dank aan Wahoo, POC, Rapha, Zwift, Futurumshop, Meewindkoers, Fondo, Le Patron, ABLOC, CloseTheCap voor de mooie prijzen en goodies voor de deelnemers van de Best of the Best!

Gerelateerd

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Één reactie op “Fiets Magazine Race Series, de uitslag én het feestje

Geef een reactie

Inloggen