26 januari 2020 | Edwin Haan

Winst voor vd Poel en Brand in Hoogerheide

Lucinda Brand is er in Hoogerheide met de overwinning vandoor gegaan. Bij de mannen gebeurde er weinig verrassends, Mathieu van der Poel won met overmacht. Achter hem was de strijd tussen Eli Iserbyt en Toon Aerts wel spannend. Uiteindelijk won Aerts die tweestrijd en pakte de 2e plek en daarmee ook het Wereldbekerklassement.

Ongelukkige val

Ceylin del Carmen Alvarado had dubbelpech. Want door een val in de laatste ronde, waarbij haar ketting er af liep, ging niet alleen de eindzege aan haar neus voorbij maar ook de winst in het Wereldbekerklassement. Annemarie Worst werd namelijk tweede achter Brand en dat was voor haar genoeg om die Wereldbeker winst wel te pakken.

Foto’s: Cor Vos

Klaar voor het WK

Van der Poel toonde nog maar weer eens aan dat hij helemaal klaar is voor het WK dat volgende week plaatsvindt. Halverwege koers was de huidige wereldkampioen er wel klaar mee en reed haast moeiteloos weg uit een grote groep met mannen als van Toerenhout, van Aert, Iserbyt en Aerts. De strijd tussen Iserbyt en Aerts was tot vlak voor de finish spannend. Bij de laatste balkensectie bleef Aerts op de fiets, terwijl Iserbyt de twee hindernissen lopend nam. Aerts gaf direct vol gas en het gaatje dat hij sloeg was genoeg om als tweede te finishen. Dat was genoeg om het Wereldbekerklassement te winnen.

 

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Één reactie op “Winst voor vd Poel en Brand in Hoogerheide

Geef een reactie

Inloggen