26 januari 2020 | Edwin Haan

Kasteelcross: Betsema 2e bij eerste wedstrijd na schorsing, vdPoel wint 22e

Denise Betsema wist zaterdag bij haar eerste cross na haar schorsing direct indruk te maken. Ondanks dat ze achterin moest starten, wist ze op een keurige 2e plaats te finishen bij de Kasteelcross in Zonnebeke. Mathieu van der Poel won er bij de elite mannen zijn 22e cross van het seizoen.

Het podium bij de dames bestond uit winnares Christine Majerus uit Luxemburg en Ellen Van Loy uit België. Worst en Alvarado en veel van de andere wereldtoppers deden niet mee, die komen vandaag allemaal wel in actie in Hoogerheide. De 27 jarige Betsema kreeg afgelopen maandag te horen dat het schorsing voorbij was. Begin 2019 werd ze positief bevonden op anabole steroïden, maar ze wist de UCI er van te overtuigen dat dit door een vervuild voedingssupplement kwam. Haar schorsing duurde daardoor slechts 6 maanden, maar de wielerunie kwam pas met die conclusie nadat het seizoen al bijna voorbij is. Betsema hoopt dat de laatste wedstrijden nog genoeg zijn om zich in de Nederlandse WK-ploeg te rijden.

Foto’s: Cor Vos

Lees ook

Waar is het veldrijden op tv te zien? Zonnebeke en Hoogerheide

Mathieu wint (weer)

Bij de elite heren kwam Van der Poel weer eens solo over de finish. Wout Van Aert begint de juiste vorm te krijgen en finishte als tweede. De Belg van Jumbo-Visma is op de weg terug na zijn horror-blessure die hij opliep in de Tour de France van vorig jaar. Op de derde plek vinden we, verrassend, Jens Adams terug. Hij hield Iserbyt netjes achter zich

Vanmiddag is er cross in Hoogerheide, de laatste cross voor het WK van volgende week in Dübendorf, Zwitserland. De Belgische selectie is al bekend, bij de Nederlanders wordt nog even gewacht op de resultaten van vanmiddag.

De dames starten vanmiddag om half twee, de mannen horen om 3 uur het startschot.

Gerelateerd

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Één reactie op “Kasteelcross: Betsema 2e bij eerste wedstrijd na schorsing, vdPoel wint 22e

Geef een reactie

Inloggen