24 januari 2020 | Michael Kerkhof

Waar is het veldrijden op tv te zien? Zonnebeke en Hoogerheide

Je kent het wel: het is zaterdag of zondagmiddag en je zoekt je suf naar het veldrijden op televisie. Natuurlijk begin je bij Sporza, maar als daar niets op te zien is slaat stilaan de spanning toe. Eurosport, dan? Of toch ‘achter de decoder’ op Telenet of Ziggo? Wij helpen je uit de brand en plaatsen voor elk weekend waar het veldrijden op tv te zien is.

Zaterdag 25 januari, Zonnebeke
Het einde van het cross-seizoen nadert. In Australië zijn de wegwielrenners al begonnen aan de eerste WorldTour-koers van het jaar, terwijl in het veld de renners zich richten op de wereldkampioenschappen van volgende week in Dübendorf. In Zonnebeke en Hoogerheide krijgen de renners de kans om de puntjes op de ‘i’ te zetten, of in het geval van de Nederlanders een plekje in de WK-selectie te veroveren. De Kasteelcross maakt geen deel uit van een klassement, maar bekende renners als Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Eli Iserbyt staat wel aan de start. De wedstrijd is niet op het open kanaal te zien, wel op Telenet Play Sports. Sporza zendt een samenvatting uit.

Telenet Play Sports: LIVE vanaf 13.30 uur de vrouwen, gevolgd door de mannen
Sporza: samenvatting vanaf 17.40 uur

Zondag 26 januari, Hoogerheide
Eli Iserbyt of Toon Aerts? Annemarie Worst of Ceylin del Carmen Alvarado? Bij de mannen en vrouwen is er nog van alles mogelijk, al verdedigt Aerts wel een ruime voorsprong. Bij een overwinning van Iserbyt mag hij zelfs als 11de eindigen en dan wint hij het eindklassement nog. Bij de vrouwen bedraagt het verschil tussen Worst en Alvarado slechts 5 punten. Wie er in Hoogerheide wint, wint dus ook het wereldbeker-klassement. Van der Poel is er in de grote prijs van zijn vader uiteraard ook bij en hoopt voor de laatste keer vertrouwen te tanken voor het WK. De mannenwedstrijd is live op Eurosport te zien, maar de vrouwenwedstrijd in verband met de Australian Open niet. Wellicht zendt de NOS dat uit, al is dat nog niet bekend. Sporza heeft geen uitzendrechten weten te bemachtigen, net als Ziggo en Omroep Brabant.

Eurosport 1: LIVE vanaf 15.00 uur de mannen
NOS: LIVE, maar nog niet bekend wanneer (i.v.m. schaatsen). Er is wel een livestream op NOS.nl
Telenet: LIVE vanaf 13.30 uur
Proximus: LIVE vanaf 13.30 uur

Mathieu van der Poel 2020

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen