Ieder jaar maakt Specialized een bijzondere Down Under collectie. Om hun renners bij de eerste grote wedstrijd van het seizoen in het zonnetje te zetten. Dit jaar is de collectie geïnspireerd door de snelheid en de kleur van de Australische Budgie. Omdat dit kleine vogeltje en vele andere wilde dieren in Australië lijden aan de verwoestende bosbranden, doneert Specialized 100.000 dollar ter ondersteuning van de hulpverlening in Australië.

Uitgebreide collectie en donatie

In de Down Under collectie vind je een Allez Sprint Disc frameset, van die kekke S-Works 7 schoenen, 2 helmen, sokken en een cap. De blauwe, groene en gele kleuren uit het verenkleed van de Budgie zie je terug in alle delen van deze collectie. Specialized doneert zoals gezegd een ton. Dat geld gaat naar WIRES, de Australian Wildlife Rescue Organisation. Deze organisatie zorgt ervoor dat wilde dieren, die door de brand zijn getroffen, worden gered en verzorgd.

In december waren er meer dan 20.000 oproepen naar WIRES en de vrijwilligers hebben meer dan 3300 reddingen verzorgd. Als gevolg van deze branden hebben steeds meer dieren behoefte aan hulp. Ga naar wires.org.au/ voor meer informatie over het WIRES Emergency Fund.

Te zien op tv

De rensters van het Australische Specialized damesteam zijn als eersten te zien in de nieuwe collectie. Dat zal wel vanaf een beeldscherm zijn, of je moet toevallig in Australië zitten deze week. Zij rijden namelijk vanaf 16 januari de Santos Women’s Tour Down Under. De mannen van Deceuninck – Quick-Step en BORA-hansgrohe starten op 19 januari op de Schwalbe Classic in Adelaide. Een paar van de door Specialized gesponsorde World Tour renners zullen te zien zijn op de Down Under Allez Sprint Disc.

Jij kunt ook in deze kekke kleurtjes rijden als je dat wilt. De prijzen zijn als volgt:

  • Allez Sprint Disc Frameset, €1249,-
  • S-Works 7 Schoenen, €379,90
  • Prevail helm met ANGi, €279,90
  • Evade helm met ANGi, €299,90
  • Road Tall Sokken, €12,90
  • Deflect UV Cap, €24,90