14 januari 2020 | Edwin Haan

Custom SCOTT Addict RC voor Annemiek van Vleuten

De kans dat Annemiek van Vleuten in 2020 beter presteert dan in 2019 is vrij klein. Wat ze vorig jaar flikte was behoorlijk ‘off the charts’. Met o.a. winst in L-B-L, de Strade Bianche, Giro Rosa en een bizarre solo van 105 kilometer naar het goud op de wereldkampioenschappen. Scott denkt dat ze daarvoor wel een speciale fiets heeft verdiend, daar kunnen we het absoluut niet mee oneens zijn. Dus maakten ze deze custom Addict RC voor Annemiek.

 Photography: Sam Flanagan

Onderaan dit artikel een heleboel detailfoto’s in lekker groot formaat. De linkershifter moet geloof ik nog even een setje naar buiten krijgen. De Addict heeft een zilveren logo dat alle kleuren van de regenboog krijgt, afhankelijk van de kijkhoek. De lak zit ook vol met reflecterende elementen. Annemiek is zelf vooral trots op de ‘105 km solo’ tekst die boven het bracket staat.

De specs van Annemiek’s Special Edition Addict RC:

Frame – SCOTT Addict RC
Groepset – Shimano Dura Ace R9170
Crankset – Shimano Duar Ace FC-R9100P
Cockpit – Syncros Creston IC SL
Stuurtape – Syncros Super Light
Wielset – Shimano Dura Ace WH-R9100-C40
Banden – Pirelli P-Zero
Zadel – Syncros Belcarra
Zadelepen – Syncros Duncan Aero SL
Pedalen – Shimano PD-R9100

Volg je Annemiek trouwens al op Strava? Afgelopen week maakte ze bizarre trainingsdagen in Italië. Met ritjes waarin ze ruim 220 kilometer met 4600 hoogtemeters maakte. Daar moet je als concurrent toch slecht van slapen 😊

De foto’s

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

4 reacties op “Custom SCOTT Addict RC voor Annemiek van Vleuten

Geef een reactie

Inloggen