7 januari 2020 | Michael Kerkhof

Tourorganisatie deelt wildcards uit aan Franse ploegen

De ASO heeft bekend gemaakt welke ploegen er naast de 19 WorldTour-teams mogen deelnemen aan de Tour de France. Arkéa-Samsic en B&B Hotels Vital Concept hebben de laatste aanwijsplekken gekregen.

Direct Energie was al zeker van deelname. De ploeg van Niki Terpstra beëindigde 2019 als beste ProContinentale ploeg en verdiende daarmee startrecht.

Arkéa en B&B

Dat Arkéa-Samsic mee mag doen is geen verrassing. De ProContinentale ploeg heeft zich afgelopen winter versterkt met Nairo Quintana en had daarmee een grote troef in handen. Ook Nacer Bouhanni rijdt bij die ploeg, net als Bram Welten.

B&B Hotels Vital Concept greep vorig jaar nog naast een wildcard, maar is er dit jaar wel bij. De ploeg van nieuwkomer Tom-Jelte Slagter beschikt met Bryan Coquard, Jens Debusschere en Pierre Rolland over meerdere grote namen.

Circus-Groupe Gobert is er in tegenstelling tot de drie voorgaande edities niet bij. De Belgische ploeg behoorde afgelopen edities tot de smaakmakers, maar heeft geen invitatie ontvangen. Dat betekent slecht nieuws voor onder anderen Danny en Boy van Poppel.

Naast Direct Energie, Arkéa-Samsic en B&B Hotels mogen ook de 19 WorldTour-ploegen deelnemen aan de Ronde van Frankrijk.

Bryan Coquard 2019

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen