6 januari 2020 | fietsredactie

FIETS Magazine Race Series nummer 6, de finish komt in zicht

Woensdag 8 januari zijn we al weer bij de 6e race van deze superleuke wedstrijdserie op Zwift. Je kunt nog steeds instappen en als je al eerder deelnam zien we je natuurlijk ook bij nr.6 graag weer aan de start. Deze koers is voor iedereen (4 categorieën) dus meld je snel aan.

Deze week rijden we Keith Hill After Party. Een dikke 36 km door London met als finale de 4,2 km lange Keith Hill met op de top de finishlijn. Met zijn 5% gemiddeld stijgingspercentage lijkt het een echte loper te zijn, maar vergis je niet. Regelmatig zit hij ruim boven de 8 % stijgingspercentage. De finale km is echter redelijk vlak wat waarschijnlijk betekent dat je ook nog eens moet kunnen versnellen voor de eindsprint. Een prachtige klim aan het einde van een redelijk vlakke koers.

Meer info over het Keith Hill parcours: strava.com/segments/16781407 & zwiftinsider.com/keith-hill-after-party/

De FIETS Magazine Race Series is een wedstrijdserie met losse op zich staande koersen waarvan een algemeen klassement gemaakt wordt. Dit klassement is leuk maar gewoon een losse koers rijden kan ook fantastisch zijn. De wedstrijden zijn bedacht met het idee dat het voor iedereen moet zijn. Dus ben je beginnend of gevorderd? Er is altijd een categorie bij voor jou. Ook de parcoursen zijn elke week anders. Nog nooit gekoerst op Zwift? Dit is je kans en geloof me: het is enorm leuk om te doen! Dat je er ook nog sterker van wordt, is natuurlijk leuk meegenomen, maar vergeet nooit: plezier is het belangrijkste uitgangspunt van deze serie.

Nog even wat belangrijke puntjes waar je op moet letten.

  • Wees op tijd en doe een warming up. Ze starten snel!
  • Meld je aan bij de koers – zwift.com/events/view/294287
  • Kies de juiste Cat. Twijfel je? Kies dan de hoogste van de twee categorieën.

Meer info en reglement op fiets.nl/zwift.

Gerelateerd

Geef een reactie

Inloggen