20 december 2019 | Michael Kerkhof

Jumbo-Visma met droomtrio naar de Tour

Primoz Roglic, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk doen in 2020 allemaal mee aan de Tour de France, zo werd vrijdagmiddag in het hoofdkantoor van co-sponsor Hema in Amsterdam bekend gemaakt.

Gouden trio

Door de komst van Tom Dumoulin was het de afgelopen maanden de vraag hoe Jumbo-Visma de lastige puzzel op ging lossen. Drie kapiteins op een schip, werkt dat eigenlijk wel? De toekomst zal het gaan uitwijzen, maar Jumbo-Visma hoopt het voorbeeld van Ineos te volgen. De Britten rijden al jaren de grootste wielerronde in de sterkst mogelijke bezetting. Het ene jaar wint Chris Froome, het andere jaar pakt Geraint Thomas of Egan Bernal de winst. Áls er maar gewonnen wordt is het devies.

Jumbo-Visma zal grotendeels dat plan willen kopiëren. Dumoulin (2de in 2018) en Kruijswijk (3de in 2019) weten hoe het voelt om op de Champs-Élysées op het podium te staan. Roglic, de man die naar voren geschoven wordt als kopman, nog niet. Hij eindigde dit jaar als vierde in La Grande Boucle. Dat hij een grote ronde kan winnen staat wel vast; hij won de Vuelta. Daarmee staat Jumbo-Visma met twee winnaars van grote rondes aan de start en een bijna-rondewinnaar, als Kruijswijk in 2016 niet was gevallen in de afdaling van de Colle dell’Agnello.

De Giro d’Italia laat Dumoulin links liggen. Via de Ronde van Valencia en Tirreno-Adriatico rijdt hij zich warm voor de voorjaarsklassiekers, waarna hij op stage gaat en zich – zo ziet het er naar uit – zonder wedstrijden klaarstoomt voor de Tour. Daarin deelt hij samen met Roglic het kopmanschap. Ook de Sloveen slaat de Giro over, net als Kruijswijk. George Bennett en Antwan Tolhoek lijken in de Giro voor eigen kansen te mogen gaan.

Er werd ook meer bekend over het programma van de andere renners. Zo rijdt Robert Gesink de Tour en Vuelta en mikt Mike Teunissen op een goed voorjaar. Dylan Groenewegen is er niet bij in de Tour en hoopt etappes te winnen in de Giro en Vuelta. Van Aert volgt hetzelfde voorbeeld van kamergenoot Teunissen en mikt ook op een goed voorjaar, met als grote verschil dat de Belg wél de Tour rijdt.

Renners in de grote rondes:
– Giro: o.a. Antwan Tolhoek, George Bennett en Dylan Groenewegen
– Tour: o.a. Tom Dumoulin, Primoz Roglic, Steven Kruijswijk, Robert Gesink en Wout van Aert
– Vuelta: o.a. Steven Kruijswijk, Robert Gesink en Dylan Groenewegen

Jumbo-Visma 2019

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen