13 december 2019 | Edwin Haan

Sigma Blaze, achterlicht met remlichtfunctie en dagrijmodus

Met het slechte weer van de laatste tijd is het zelfs overdag soms half donker. Dan is het helemaal niet zo’n slecht idee om ook overdag een lampje op je fiets te zetten voor de veiligheid. Sigma heeft daarvoor een slimme achterlamp, de Blaze.

Deze Blaze is uitgerust met een remlichtfunctie, die er voor zorgt dat de lamp aangaat zodra je in de remmen knijpt. Dat is zeker bij het fietsen in groepsverband een mooie optie. Maar ook voor automobilisten een duidelijk signaal dat ze even moeten opletten.

Het lampje bevat drie heldere LED’s. Die zijn energiezuinig, waardoor de lamp lang meegaat op een volle accu. Hij weegt ook slechts 22 gram, daarvoor hoef je het niet te laten. Zodra de geïntegreerde bewegingssensor herkent dat er geremd wordt gaan alle drie de leds aan. Een lichtsensor zorgt er voor dat de lamp automatisch inschakelt als het donker wordt. Ook handig in tunnels of in het bos. In de nachtstand branden er twee van de drie ledjes, bij remmen gaat de derde meedoen.

Het achterlicht is tot op een afstand van tot wel 500 m te zien en in de nachtstand gaat de accu zo’n 7 uur mee. Opladen gaat via usb in drie uurtjes. Je koopt een Blaze achterlampje voor € 24,95 of in een set met de Aura 80 koplamp voor een setprijs van € 79,95. Onder andere te koop via Futurumshop.

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen