6 december 2019 | Michael Kerkhof

Waar is het veldrijden op tv te zien? Essen en Zonhoven

Je kent het wel: het is zaterdag of zondagmiddag en je zoekt je suf naar het veldrijden op televisie. Natuurlijk begin je bij Sporza, maar als daar niets op te zien is slaat stilaan de spanning toe. Eurosport, dan? Of toch ‘achter de decoder’ op Telenet of Ziggo? Wij helpen je uit de brand en plaatsen voor elk weekend waar het veldrijden op tv te zien is.

Zaterdag 7 december, Essen
De organisatie van de Ethias Cross in Essen slaagde er niet in om Mathieu van der Poel aan de start te krijgen. Het verschil in prijs en aanbod wat startgeld betreft is te groot, en dus kiest Van der Poel ervoor om langer in Spanje te blijven. Daar bereidt hij zich voor op het tweede deel van het cross-seizoen. In Essen en Zonhoven doet hij dus niet mee, maar dat zorgt er misschien wel voor dat het spannender wordt. Wie wint de cross? Sporza zendt de wedstrijd live op haar site uit, terwijl VTM en Eurosport op tv verslag doen.

VTM: LIVE vanaf 13.35 uur de vrouwen, gevolgd door de mannen
Eurosport 1: LIVE vanaf 13.45 uur de vrouwen, gevolgd door de mannen

Zondag 8 december, Zonhoven
Wie kent de beroemde kuil van Zonhoven niet? Het staat altijd rijendik daar, maar helaas ontbreekt dit jaar de grote publiekstrekker. Mathieu van der Poel speelt ook geen rol van betekenis in de Superprestige, dus zijn alle ogen gericht op Laurens Sweeck en Toon Aerts. Zij verzamelden 45 punten, terwijl ook Quinten Hermans (43), Corné van Kessel (43), Lars van der Haar (42) en Eli Iserbyt (41) niet ver staan. Bij de vrouwen is het vooral uitkijken naar Ceylin del Carmen Alvarado (53) en Yara Kastelijn (50). Sporza zendt de cross niet live uit, maar komt wel met een uitgebreide samenvatting. Voor livebeelden moet je het ‘achter de decoder’ zoeken.

Sporza: vanaf 15.45 uur de samenvattingen
Overige: Telenet Play Sports en Ziggo Sports Totaal zenden het LIVE uit.

Toon Aerts 2019

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Één reactie op “Waar is het veldrijden op tv te zien? Essen en Zonhoven

Geef een reactie

Inloggen