29 november 2019 | Michael Kerkhof

Waar is het veldrijden op tv te zien? Kortrijk en Mol

Je kent het wel: het is zaterdag of zondagmiddag en je zoekt je suf naar het veldrijden op televisie. Natuurlijk begin je bij Sporza, maar als daar niets op te zien is slaat stilaan de spanning toe. Eurosport, dan? Of toch ‘achter de decoder’ op Telenet of Ziggo? Wij helpen je uit de brand en plaatsen voor elk weekend waar het veldrijden op tv te zien is.

Zaterdag 30 november, Kortrijk
De cross in Kortrijk maakt deel uit van de DVV Trofee. Mathieu van der Poel is erbij, maar maakt al geen kans meer op de eindzege. De Nederlander heeft laten doorschemeren dat hij niet alle wedstrijden zal rijden, dus wel heel veel tijd moet goedmaken om kans te maken op het eindpodium. Dat gaat ‘m niet lukken, maar dat maakt natuurlijk niets uit. Eli Iserbyt verdedigt een voorsprong van bijna twee minuten op Michael Vanthourenhout. Lars van der Haar volgt op 2.28 minuten als derde. Bij de vrouwen is het gat tussen de nummers 1 en 2 een stuk kleiner: Yara Kastelijn heeft slechts vier tellen voorsprong op Annemarie Worst.

Sporza: LIVE vanaf 13.30 uur de vrouwen op Eén, vanaf 14.45 uur de mannen
Eurosport 1: LIVE vanaf 13.50 uur de vrouwen, om 14.50 uur de mannen

Zondag 1 december, Mol
Komt er voor het vierde jaar op rij een Nederlandse overwinning in Mol? In 2016, 2017 en 2018 stond er een landgenoot op het hoogste podium. Waar je zou verwachten dat Mathieu van der Poel alle zeges opeiste, daar is dat niet het geval. Hij won weliswaar in 2016, maar een jaar later zegevierde zijn broer David. Ook Corné van Kessel was in 2018 succesvol. De Zilvermeercross maakt geen deel uit van een klassement

Sporza: vanaf 17.10 uur een samenvatting
Overige: Telenet Play Sports zendt het LIVE uit.

Mathieu van der Poel 2019

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen