28 november 2019 | Edwin Haan

Boek ‘Mountainbiken in Nederland’

Edward Swier schreef het boek ‘Mountainbiken in Nederland’ dat vanaf vandaag te koop is. Een boek over de mooiste Nederlandse MTB-routes gelardeerd met belevingsverhalen van elf bekende mountainbikers. Daarbij zit uiteraard Bart Brentjens, de eerste olympisch kampioen in 1996, maar ook zijn mogelijke opvolger Mathieu van der Poel.

Er zijn er inmiddels ruim 200 vaste mountainbikeroutes in Nederland en aan nog eens een stuk of vijftig wordt gewerkt. De elf (ex-)beroepsrenners die Swier interviewde voor Mountainbiken in Nederland stappen nog geregeld op de mountainbike. Naast Brentjens en Van der Poel verklappen ook Corine Dorland, Bas van Dooren, Maarten Tjallingii, Bram Tankink, Erik Dekker, Laurens ten Dam, Theo de Rooij, Gerben de Knegt en Anna van der Breggen in dit boek wat hun favoriete Nederlandse (én Belgische) routes zijn.

 

Al deze routes staan, met hun startpunt, in Mountainbiken in Nederland. Ze vertellen daarnaast over hun eerste stappen in de sport, het pionieren en de ontwikkelingen van het materiaal. Ze halen herinneringen op aan hun mooiste avonturen op de mountainbike én vertellen over de uitdagingen voor de toekomst.

Leuk cadeau voor de feestdagen voor de fanatieke mountainbikers. Je kunt het boek bestellen via Bol.com en is natuurlijk ook gewoon verkrijgbaar bij de boekhandels.

ISBN 9789018045890, 208 pagina’s, €19,99.

Gerelateerd

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen