22 november 2019 | Michael Kerkhof

Waar is het veldrijden op tv te zien? Wachtebeke en Koksijde

Je kent het wel: het is zaterdag of zondagmiddag en je zoekt je suf naar het veldrijden op televisie. Natuurlijk begin je bij Sporza, maar als daar niets op te zien is slaat stilaan de spanning toe. Eurosport, dan? Of toch ‘achter de decoder’ op Telenet of Ziggo? Wij helpen je uit de brand en plaatsen voor elk weekend waar het veldrijden op tv te zien is.

Zaterdag 23 november, Wachtebeke
De Ambiancecross maakt geen deel uit van een klassement, maar desalniettemin verschijnen de meeste grote namen gewoon aan het vertrek. Mathieu van der Poel won de cross vorig jaar door in een mooi gevecht af te rekenen met Michael Vanthourenhout. De Nederlander is er dit jaar na een roerige week – dinsdag werd zijn opa begraven en woensdag werd hij uitgeroepen tot Wielrenner van het Jaar – bij. Wint hij zijn zesde wedstrijd op rij en blijft hij sinds 1 november 2018 ongeslagen?

Sporza: LIVE vanaf 13.30 uur de vrouwen op Eén, vanaf 14.30 uur de mannen

Zondag 24 november, wereldbeker Koksijde
De wereldbekerwedstrijd in Koksijde behoort tot de klassiekers. Grote namen staan er op de erelijst, waaronder recordwinnaar Sven Nys. De ploegbaas van Telenet-Baloise won de cross zeven keer en heeft dit jaar met Lars van der Haar, Corné van Kessel, Quinten Hermans en Toon Aerts in elke cross wel een mannetje van voren zitten. Slagen zij erin om Van der Poel van zijn derde Koksijde-zege op rij af te houden? En wie volgt Denise Betsema bij de vrouwen op? Op Sporza mis je niets, terwijl ook Eurosport en de NOS wat uitzenden. Eurosport echter alleen de mannen, de NOS alleen de vrouwen..

Sporza: LIVE vanaf 13.30 uur op Eén (vrouwen en mannen)
Eurosport: vanaf 14.15 een samenvatting van de vrouwen, 15.00 uur LIVE de mannen
NOS: vanaf ongeveer 13.30 uur LIVE de vrouwenwedstrijd
Overige: Telenet Play Sports zendt het uit.

Annemarie Worst en Sanne Cant 2019

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen