22 november 2019 | Rob Meeuwessen

Vrijdag crossdag: Gosse van der Meer’s Bombtrack Tension C

Elke sport heeft een paar karakters nodig om de boel interessant te houden. In het veldrijden zijn er daar genoeg van. Is het geen overgewaaide Australiër dan zijn het wel een paar Afrikanen die de Vlaamse modder komen verkennen. In Nederland hebben we Gosse, de man met de snor. Gelukkig hoeft hij het niet alleen van die paar wild gegroeide haren te hebben. De Fries kan ook een aardig stukje trappen. We bekijken zijn ros, een Bombtrack Tension C.

 

De in Surhuizum opgegroeide van der Meer fietst al flink wat jaartjes. Van mountainbiken tot het wielerpeloton. Zo’n beetje alle disciplines zijn gepasseerd. Zijn grote liefde is echter het veldrijden. Met de laarzen door de drek of beter, de vlaamse klei. Aanleunend tegen de top rijdt Gosse een winter lang rondjes. Ieder rondje is anders. Van snelle gras parcoursen tot klim en klauterparadijs op de Citadel van Namen. Het is daar waar Gosse twee seizoenen geleden een behoorlijke valpartij kende. Een open wond op zijn knie tot gevolg zette een streep door bijna heel zijn seizoen. Hierna besloot hij het anders aan te pakken. Er werden zelf sponsors gestrikt, wielen, fietsen en ga zo maar door. Bombtrack is het merk dat hem oppikte en momenteel rijdt de inmiddels net over de Duitse grens woonachtige veldrijder op de Tension

Een volledig nieuw carbon frame. Rechtere, strakkere buizen en een lager aansluiting van de staande achtervork op de zitbuis. Het bracket is eveneens vernieuwd. Geen BB30 meer maar een T47 constructie. Schroefdraad dus! Ooit vloekten we daar op. Nu zijn we er blij mee.
Het frame heeft voor en achter steekassen. Ook deze zijn in de 2020 collectie vervangen voor een stel soepelere exemplaren.

Qua onderdelen is deze uitvoering niet eens zoveel anders dan de complete fiets. Een ander zadeltje van privé sponsor SMP en een stel tubewielen. Crossen doe je tenslotte op tubes. De Tension C uit het boekje komt met een paar aluminium Hunt wielen. Tubeless ready. Vandaar ook dat er een paar limited tubeless Challenge Grifo’s met ‘tan wall’ zijkant word gemonteerd. Het beste wat je kan krijgen wanneer je niet met tubes wilt rijden.

Hoewel een voorderailleur monteren perfect mogelijk is op de Tension kiest Bombtrack, en ook Gosse voor een 1x setup. Een complete groepset uit de stal van Sram in dit geval. En hoewel de geometrie echt race gericht is en niet zoals veel andere Bombtrack fietsen meer richting de fun/adventure kant gaat stuurt de Tension behoorlijk comfortabel. De vork vangt veel op en filtert voelbaar de grootste impact weg. De Tension is puur bedoeld voor cyclocross en daarmee gelimiteerd tot 38 millimeter bandbreedte.

De 2019 versie van de Tension S. Momenteel één van de ‘back up’ fietsen van Gosse.

Gerelateerd

Rob Meeuwessen

Rob heeft een grote voorliefde voor offroad rijden. Op zowel de mtb als op de crosser. Hij test bikes en spullen en loopt bij voorkeur zoveel mogelijk bijzondere evenementen af. Even op en neer naar Engeland voor 2,5 uur gravelrijden is voor Rob geen probleem....kijk, dan ben je een echte liefhebber.

Strava: https://www.strava.com/athletes/4562872

Meer artikelen van Rob Meeuwessen

Geef een reactie

Inloggen