15 november 2019 | Michael Kerkhof

Waar is het veldrijden op tv te zien? Tabor en Hamme

Je kent het wel: het is zaterdag of zondagmiddag en je zoekt je suf naar het veldrijden op televisie. Natuurlijk begin je bij Sporza, maar als daar niets op te zien is slaat stilaan de spanning toe. Eurosport, dan? Of toch ‘achter de decoder’ op Telenet of Ziggo? Wij helpen je uit de brand en plaatsen voor elk weekend waar het veldrijden op tv te zien is.

Zaterdag 16 november, wereldbeker Tabor
Om maar direct met de deur in huis te vallen: in Nederland is de wereldbekerwedstrijd – hoe het er nu uitziet – niet live te zien. De NOS zendt het niet uit, Sporza heeft de rechten niet, Ziggo geeft de voorkeur aan andere sporten en op Eurosport is motorsport te zien. Klanten van Telenet (België) kunnen de cross wel volgen. In Nederland moeten we hopen op een stream, of dat er iets op het Youtube-kanaal van de UCI te zien is. Triest.

Update: op Red Bull TV en het Youtube-kanaal schijnt de wedstrijd te worden uitgezonden.

Sporza: vanaf 17.30 uur een samenvatting op Eén
Eurosport: vanaf 16.00 uur een samenvatting op Eurosport 1
NPO1: niet bekend
Telenet:
onbekend, maar waarschijnlijk wel live

Zondag 17 november, Flandriencross Hamme
De cross in Hamme maakt deel uit van het DVV-klassement. Sporza is er gelukkig vanaf 13.30 uur bij en zendt zowel de vrouwen- als de mannenwedstrijd live uit. Op ‘de Belg’ volg je trouwens ook de slotdag van de Zesdaagse van Gent. Eurosport is er niet bij, maar brengt om 16.00 uur wel een samenvatting van de veldrit.

Sporza: LIVE vanaf 13.30 uur op Eén
Eurosport: vanaf 16.00 uur een samenvatting

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

2 reacties op “Waar is het veldrijden op tv te zien? Tabor en Hamme

Geef een reactie

Inloggen