13 november 2019 | Michael Kerkhof

Raymond ‘Poupou’ Poulidor (83) overleden

De Franse oud-wielrenner Raymond Poulidor is overleden, dat meldt de Franse sportkrant L’Équipe. Poulidor won in 1961 Milaan-San Remo en zegevierde drie jaar later in de Ronde van Spanje. Hij stond acht keer op het eindpodium van de Tour de France, maar won de Franse ronde nooit. Daarmee verwierf hij een reputatie van ‘eeuwige tweede’.

Poulidor

Poulidor won naast Milaan-San Remo en de Ronde van Spanje ook de Waalse Pijl en het Franse kampioenschap op de weg. Ook op het WK gooide Poupou (zijn bijnaam) hoge ogen en stond hij maar liefst vier keer op het podium. Meer dan drie keer brons en één keer zilver zat er niet in. Desondanks was ‘Poupou’ mateloos populair. Na zijn loopbaan vervulde hij onder meer een commerciële functie tijdens de Tour de France.

De grootvader van Mathieu en David van der Poel is 83 jaar geworden. Sinds begin oktober lag Poulidor wegens oververmoeidheid in een ziekenhuis in Saint-Lonard-de-Noblat.


Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen